Jump to content

Raskid ugovora Tele2


Gyrogaro

Preporučene objave

Poštovanje, naime korisnik sam tele2 pretplate sklopljene prije nešto više od godinu dana. Unutar toga razdoblja stalno imam poteškoće sa signalom i s jačinom interneta, e sad tražio sam ih nekakvu ponudu za raskid ugovora gdje su zaračunali neku cifru od cca 3500 kn. To ću platiti svakako da raskrstim s njima, ali zanima me imam li pravo na raskid ugovora bez plaćanja tih penala pošto mi nije pružena kvaliteta usluge koja je bila ugovorena te za koju je potpisan ugovor? 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

, Gyrogaro je napisao:

sad tražio sam ih nekakvu ponudu za raskid ugovora gdje su zaračunali neku cifru od cca 3500 kn

Trebate tražiti raskid ugovora zbog neispunjenja ugovorne obveze. Naime, oni su se obvezali isporučiti ugovorenu uslugu, pa neka Vam je isporuče ili neka s Vama sklope navedeni raskid do kojega dolazi isključivo njihovom krivnjom. Jednostavno, niste dužni čekati nikakve nadogradnje sustava.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ovo je uredu ukoliko je u pitanju situacija da korisnik raskida ugovor ili da je ugovor raskinut krivnjom korisnika, a sve ovo prije isteka obveznog razdoblja trajanja ugovora. U takvim situacijama korisnik mora platiti, naknadu za prijevremeni raskid koja je jednaka mjesečnoj naknadi za ostatak trajanja ugovora ili naknadi u visini ostvarenog popusta na proizvode i usluge, ako je plaćanje te naknade povoljnije za korisnika.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Dodatno, ovisi koja je usluga u pitanju. Ako je rijec o mobilnoj usluzi, u uvjetima koristenja vjerojatno je navedeno da kvaliteta usluga ovisi o kvaliteti signala i da se ni u kom trenutku ne garantira ni minimalna brzina ni 100% pokrivenost. Korisnik nije duzan cekati nadogradnju sustava ali je u startu navedeno da kvaliteta usluge moze varirati i da se Tele2 ne obvezuje isporuciti nekakav minimum. Potpisom ugovora pristali ste na uvjete koristenja pa ce zalba njihovom povjerenstvu ili HAKOMu najvjerojatnije zavrsiti nepovoljno za vas. Ako smatrate da je takav ugovor nezakonit jedino rjesenje je privatna tuzba.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 11 mjeseci kasnije...
  • 2 mjeseci kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija