Jump to content

firenca

Preporučene objave

Poštovani,

šaljem vam upit vezano za podnošenje zahtjeva za proglašavanje rješenja o izvedenim stanju donesenog 2014 god ništavim.

Susjed je 2016 podnio zahtjev za obnovu postupka u kojem je tražio poništavanje rješenja o izvedenom stanju iz 2014 gdje mu se zgrada nalazi na čest zem 69/4 i 68/2 te je tražio i da se donese novo rješenje o izvedenom stanju gdje mu se zgrada po njegovom oaobnkm mišljenju bez dokaza nalazi na 68/2 i 152 nova čest. Upravni odjel za prostorno uređenje u Splitu mu je zahtjev usvojio ali na moju žalbu Ministarstvo graditeljstva ga je u Zagrebu poništilo zbog isteka roka od 3 godine.

Nakon toga u 29.7.2019 isti ponovo podnosi novi ali isti zahtjev za oglašavanje rj o izvedenim stanju ništavim iz 2014 i da se donese novo rj sa čest 68/2 i 152 što mu je upravni odjel za graditeljstvo i prostorno uređenje ponovo usvojio a na moju žalbu Ministarstvo grad. pros. uređenja u Zg ponovo je to rješenje prostornog odjela u Splitu poništilo jer se ne radi o novim činjenicama itd.

Ono što moj susjed sada trenutno može je jedino podnijeti upravnu tužbu upravnom sudu u roku od 30 dana ali saznanja smo da to neće napraviti nego kada se rješenjem iz Splita potvrdi rješenje Ministarstva isti će nakon njegove konačnosti ponovo podnijeti isti zahtjev za oglašavanje rj o izvedenom stanju iz 2014 ništavim a prema riječim sužbenice koja im vodi predmet u Splitu ona kaže kako on ima pravo te zahtjeve za poništenje podnositi koliko god hoće puta a ona će mu u i me tijela koje predstavlja očito uvijek usvajat a da isti nema nikakve dokaze zbog čega su sva rj iz Splita od ministarstva već dva puta i poništena i njegov zahtjev time odbijen.

Moje pitanje je da li su riječi službenice istinite da isti može zahtjeve glede stvari o kojoj je već dva puta odlučeno u moju korist i dalje neprestano podnositi i kako tome konačno stati na kraj jer nemam mi logike da nešto može trajati beskonačno i što mogu poduzeti kako bi tome končno stala na kraj.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 mjeseci kasnije...

Poštovani,

ne znam da li sam na pravoj temi zanima me da li se istovremeno mogu voditi dva postupka( upravni i vanparnični) radi iste nekretnine, pitam ovo iz razloga što sam pokrenula vanparnični, a drugi suvlasnik upravni postupak dao je da mu se legalizira i etažira njegov dio nekretnine bez mog potpisa  on želi da  izuzme svoj dio nekretnine, kako provjeriti u kojoj je fazi upravni postupak, i da li je sud po službenoj dužnosti dužan provjeriti da li se vodi još jedan postupak pored vanparničnog?

puno hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija