Jump to content

Cesta pravo prolaza


IvicaAron

Preporučene objave

Pozdrav!!!!

 Molim vas za savjet u vezi ceste i pravo prolaza. Imam zemljiše ali nemam pravo prolaza ceste do zemljišta. Ceste do mojeg zemljišta su privatne ali je i općina suvlasnik cesta pa me zanima dali mi općina može pomoći u vezi korištenja ceste do zemljišta i pravo gradnje ? Posalo sam upit i općini ali mi ne odgovaraju . 

 

Hvala i LP

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Najbolji odgovor bi tribali dobit u vašoj općini/gradu, u Upravnom odjelu za prostorno planiranje i gradnju (urbanizam).

Najčešće imaju nekoliko dana u tjednu konzultacije sa strankama, otiđite osobno i pitajte postoje li kakve zapreke u slučaju eventualne gradnje na parceli br. xxxx, a tiče se pristupnog puta. Dodatne informacije o širini i sličnim karakteristikama pristupnih puteva imate u Prostornim planovima vaše općine/grada.

Ako put doista nije parceliran ili u privatnom vlasništvu, postoji opcija da zatražite služnost puta od privatnog vlasnika da možete koristit tu parcelu kao put.

 

U međuvremenu možete pogledat na www.katastar.hr i identificirat parcele koje služe kao putevi. Nekim referentima u urbanizmu je dosta da vide da je način uporabe "put".

Capture.PNG

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija