Jump to content

Pravo na otpremninu


Ararat

Preporučene objave

Postovani molim savjet.

Zaposlen u privatnoj firmi 11 godina.zatvara se zbog odlaska vlasnika u mirovinu te dolazi novi poslodavac i preuzima radnike.postoji kod dijela zaposlenika klauzula u ugovoru o radu o postivanju kolektivnog ugovora, u mom ne stoji iako pretpostavljam da zabrana diskriminacije znaci i kako bi se i za mene morao isti postivati.

Dakle u slucaju zatvaranja tvrtke i prijelazu novom poslodavcu imam li pravo na otpremninu tj dobijam li formalno otkaz kao temelj isplate otpremnine?Treba li mi se isplatiti otpremnina prema kolektivnom ugovoru u tom slucaju iako on nije naveden u mom ugovoru u radu?Pogotovo jer necu pristati na uvjete novog poslodavca i prijelaz.Trebam li da bih ostvario pravo na otpremninu otici na burzu?Ima li stari poslodavac obvezu isplatiti ili osigurati razmjerni godisnji odmor?

Komplicirano je...puno hvala unaprijed na pomoci 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Po mom mišljenju, ako novi poslodavac preuzima gospodarsko-poslovnu cjelinu i sve radnike temeljem čl. 137. ZOR-a, tada se nije ispunio razlog za isplatu otpremnine, a to je prestanak ugovora o radu, ali sav Vaš staž i sva stečena prava kod starog poslodavca prelaze na novog poslodavca, i tamo ćete ostvarivati otpremninu u punom iznosu ako Vam radni odnos prestane bez Vaše krivnje, kao i cjelokupni otkazni rok, godišnji odmor i sl.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija