Jump to content

Vlasništvo


brankozemljak65

Preporučene objave

Radi se o jednom zapuštenom zemljištu,gdje sad susjed tvrdi da je nekad prije mnogo godina kupio to zemljište od moga djeda. Susjed ne posjeduje nikakav dokaz o kupnji odnosno ugovor,kaže da ima svjedoke. Vlasnik tog zemljišta je još uvjek moj djed. Ostavinskom raspravom zemlište pripada meni. Dali se susjed može upisati kao vlasnik?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nažalost se sa svjedocima može sve napraviti.

Mojoj supruzi je susjed oteo veliko zemjište iako je ona bila upisana kao vlasnik u zemljišnim i katastarskim knjigama. Sve na osnovu iskaza svjedoka da je on to zemljište obrađivao više od 20 godina. Tako dugo dok se na sudu neće davati prisega da svjedok govori istinu besmisleno je smatrati upozorenje suca da svjedok mora govoriti istinu inače čini kazneno djelo. Možete očekivati da ste to zemljište već izgubili ako se slični svjedoci pojave kao u slučaju moje supruge.

uređeno: od slavko1941
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prije 1 minutu, slavko1941 je napisao:

Tako dugo dok se na sudu neće davati prisega da svjedok govori istinu besmisleno je smatrati upozorenje suca da svjedok mora govoriti istinu inače čini kazneno djelo.

Sve dok covjek nema izgradjene moralne vrijednosti, ni jedna prisega ovog svijeta ga nece sprijeciti da izjavi sto god hoce.

S druge strane, mogli ste pobijati njegov ili njihove iskaze svojim dokazima.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija