Jump to content

obrtnik i garancija


marek_bla

Preporučene objave

Kolika je šansa i kome uopće da prijavim obrtnika koji je u sustavu PDV-a zbog toga što mi ne želi dati garanciju za Vailant bojler (znači papire gdje se vidi da ga je kupio) te mi ju ovlašteni serviser ne može potvrditi. Njihovoj obrtničkoj komori mi nema smisla, eventualno državnom inspektoratu?

Cijena bojlera je 10 000kn. Od njega imam e-mail s troškovnikom i dosta sms poruka te evidencije poziva. Plaćeno je na ruke. Radio je instalaciju plina (taj dio je plaćen  na žiro račun) i instalaciju centralnog grijanja.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Majstor se ne javlja niti odgovara na poruke. Budući da je bojler vrijednosti 10 000kn i termostat oko 1000, dakle sve skupa iznad 2000kn mogu li otići na policiju i reći da me pravario te neka pokrenu po službenoj dužnosti za kazneno djelo prevare?

Imam li kakvih troškova na sudu ako neki sudac dosudi da gubim sud?

Od dokaza imam: sms poruke gdje me pita tko kupuje bojler, (odgovaram da on), njegov troškovnik s njegove službene adrese gdje je vidljiva stavka bojlera, te njegov vlastoručni potpis s njegovim oib-om da je primio novac i nekoliko svjedoka te moje fotografije radova prije i poslije (na kojima se ne vide majstori). Račun (za radove) nemam.

Prije svega ovoga planiram mu još pismeno na email poslati očitovanje.

uređeno: od marek_bla
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nemate elemenata prevare, obzirom da bojler uredno stoji kod vas. S druge strane, obzirom da je obrtnik, vjerojatno mu je problem (ili jednostavno ne zna) da vam prefakturira troskove, pa je to s njegove tocke gledista, kao da ste susjedu dali novac i zamolili ga da vam kupi bojler, a onda od susjeda trazite racun. 

Probajte malo spustiti tenzije i pitajte covjeka da vam da originalni racun iz trgovine gdje je bojler kupljen ili bar da vam da naziv trgovine u kojoj ga je kupio.

Trgovine obicno imaju evidenciju poslovnih partnera kojima prodaju robu i ako imate serijski broj bojlera, lako ce naci vas racun i izdati vam duplikat.

U krajnjem slucaju, prijavu mozete samo napraviti na Poreznoj i reci da niste dobili racun za kupljenu i ugradjenu robu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija