Jump to content

Bračna stečevina


Mateaa11

Preporučene objave

Pozdrav. 

Imam jedno pitanje. 

Ukratko ubiti moja majka je prije 9 godina svojevoljno napustila mene brata,  sestru i oca. Otišla je drugom muškarcu ne mareči kako se mi osječamo niti šta mislimo o tome, kako čemo mi djeca reagirat o tome niti je pitala za nas niti išta. Ubiti ona sad traži novce da ju se isplati ( bračnu stečevinu). ZANIMA ME DALI ONA IMA TO PRAVO jer nije niti istjerana niti fizičli i psihički maltretirana svojevoljmo je napustila obiteljsku zajednicu. Ako itko išta zna o tome bila bih vam jako zahvalana jel jako želim pomoči svom tati. Neželim da on ispašta financiski radi njezinih hirova i prohtjeva. Hvala i ljep pozdrav. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Stečena je u braku. Ali ona ništa nije uložila. Ali je procijena kasnila tek se nedavno napravila i procijenili su na pre veliki iznos uz to ona traži još da ju se isplati za svu pokretnu imovinu, a otac joj je rekao da sve može odnesti iz kuče a ona nije htjela samo želi novce stim da je kuhinja dnevni dobravak spavača soba bila poklon dok centralno, kupaona, laminat i ostalo je moj otac uložio i financiro. Što se toga tiče mi smo svijesni da ima pravo ali samo me to zanima što je ona svojevoljno otišla. I dali ima kakve nade da se to umanji jel je procijena previsoka. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovana, oprostite, samo ću se osvrnuti na Vaše navode kako Vaša majka nije ništa ulagala u stjecanje imovine dok je trajala bračna zajednica...bez obzira tko je od supružnika koliko ulagao, sva imovina stečena za vrijeme trajanja bračne zajednice se tretira kao bračna stečevina i dijeli se po pola između supružnika (50:50), tako propisuje Obiteljski zakon što se tiče bračne stečevine...kako Vam poštovana Borebena u svom postu navodi, to što je otišla ne umanjuje njezino pravo, slažem se da bi bilo dobro pokušati sve riješiti sporazumno, naravno ako je ikako moguće, jer sudski postupak nikome, u ovakvim situacijama, nije preporučljiv, jer je dugotrajan, skup (vještačenje, sudski troškovi idr.).., a na kraju niti jedna strana nije u potpunosti zadovoljna

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija