bare objavljeno: 2. ožujak 2020. Dijeli objavljeno: 2. ožujak 2020. Postovani.nakon razvoda u austriji i nakon suda u austriji za alimentaciju po kojoj moram placati alimentaciju .preduda je donesena.ja sam danas dobio rjesenje od republike austrije da moram napustiti austriju.zbog nedovoljno financija .ratni vojni umirovljenik sa trajnom nesposobnosti za rad.nemam dovoljno za zivot u austriji.ako nemam dovoljno za zivot a imam presudu suda da moram placati alimentaciju Pitanje.moze li austrija traziti od hrvatske da platim alimentaciju.po njihovim zakonima nemam dovoljno za zivot.poz Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Borbena7 odgovoreno: 2. ožujak 2020. Dijeli odgovoreno: 2. ožujak 2020. Alimentaciju niste dužni plaćati Austriji već svom djetetu i ono bilo kada može pokušati naplatu prisilnim putem. Ukoliko je maloljetno to za njega radi majka kao zakonska zastupnica, a po njegovoj punoljetnosti, samo je ovlašteno pokretati prisilnu naplatu u odnosu na Vas kao oca, a sve temeljem te presude. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
bare odgovoreno: 2. ožujak 2020. Autor Dijeli odgovoreno: 2. ožujak 2020. Ok.u austriji postoji novcana granica ispod koje se neide.ja sam ispod te granice.dobrovoljno pristajem na alimentaciju za troje djece u iznosu 90 eura za svo troje mjesecno.bivsa mi to predlaze u smislu ako ja nemogu placati placanje preuzima socijalna sluzba.ona dobiva tih 90 eura.a kao mene ce teretiti njihovo socijalno a ja sam ispod novvanog praga i onda se oni nemogu naplatiti.u medjuvremenu neproduzuju mi boravisnu dozvolu iz razloga sto nemam dovoljna primanja po njihovom zakonu.mogu li se oni naplatiti posto sam sada u hr Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Borbena7 odgovoreno: 2. ožujak 2020. Dijeli odgovoreno: 2. ožujak 2020. Da, mogu prisilnim putem. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
ingrid921 odgovoreno: 31. ožujak 2020. Dijeli odgovoreno: 31. ožujak 2020. , Borbena7 je napisao: Da, mogu prisilnim putem. Cisto sumnjam jer mnnoge zene u austrije ne zele upisati oca, iz razloga sto više dobiju od drzave nego od oca. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Ruby_Danderfluff odgovoreno: 1. travanj 2020. Dijeli odgovoreno: 1. travanj 2020. prije 19 sati , ingrid921 je napisao: Cisto sumnjam jer mnnoge zene u austrije ne zele upisati oca, iz razloga sto više dobiju od drzave nego od oca. Tu možemo samo ponoviti upis korisnika: , bare je napisao: Ok.u austriji postoji novcana granica ispod koje se neide.ja sam ispod te granice.dobrovoljno pristajem na alimentaciju za troje djece u iznosu 90 eura za svo troje mjesecno.bivsa mi to predlaze u smislu ako ja nemogu placati placanje preuzima socijalna sluzba.ona dobiva tih 90 eura.a kao mene ce teretiti njihovo socijalno a ja sam ispod novvanog praga i onda se oni nemogu naplatiti.u medjuvremenu neproduzuju mi boravisnu dozvolu iz razloga sto nemam dovoljna primanja po njihovom zakonu.mogu li se oni naplatiti posto sam sada u hr Pitanje je bilo može li se imovinom iz Hrvatske prisilno naplatiti tražbina Republike Austrije, odnosno nekog njihovog tijela za regres danog uzdržavanja koje je otac trebao davati. Prema hrvatskim propisima može, centar za socijalnu skrb prisilno naplaćuje iznose privremenog uzdržavanja koje je plaćao djeci umjesto oca koji nije plaćao. Stoga je razumno pretpostaviti da takav propis ima i Austrija, i moguće je vršiti prekograničnu naplatu. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Amer11 odgovoreno: 11. listopad 2022. Dijeli odgovoreno: 11. listopad 2022. Zdravo, imam pitanje. Kako se računa alimentacija u Austriji čuo sam da je to 16% od Plate zanima me da li je to tačno i da li se postotak računa na neto ili na bruto? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.