Jump to content

Pravo iz bračnog odnosa


Dalmatinka_M

Preporučene objave

Molim odgovor na slijedeće:

Moj suprug je dobio u nasljedstvo dio kuće (jednu polovicu-drugu je dobio njegov brat) od majke i oca,po njihovoj smrti!

S obzirom da sam osobno godinama ulagala u istu (što materijalno,što radom),zanima me da li imam ikakva prava u slučaju razvoda braka?!

Također me zanima da li imam pravo, u tom slučaju i na obeštečenje na ono što sam materijalno uložila upravo u taj dio koji je moj muž kasnije naslijedio?

Hvala !

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Na upis prava vlasništva u zemljišnu knjigu nemate pravo, jer se radi o imovini koju je suprug stekao na osnovi različitoj od rada (nasljeđivanjem) za vrijeme trajanja bračne zajednice. U slučaju razvoda braka imali biste pravo na povrat materijalnog ulaganja učinjenog radi poboljšanja nekretnine, koji je izražen kao zahtjev za isplatu novčanog iznosa, jer se taj dio može dokazati dokumentacijom (računima, ugovorima, kreditima itd.), dok je ulaganje učinjeno radom nešto teže dokazati i novčano izraziti. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija