Jump to content

Nemogućnost viđanja djece


Ninaklostar

Preporučene objave

Dobar dan, molim vas za pomoć.

Bivši suprug i ja smo do nedavno bili u postupku ostvarivanja prava skrbništva nad djecom. Ja sam u Njemačkoj, djeca u Hrvatskoj sa njim. Privremenom presudom on dobija skrbništvo, a ja pravo viđanja. U godinu i pol dana nakon privremene presude nisam uspjela vidjeti djecu jer otac ometa viđanja i priča im ružne stvari o meni. CZSS provodi prvu i nakon toga drugu mjeru nadzora u obitelji od kojih su obje ubrzo prekinute jer ih otac onemogućavanja. Nakon toga Centar oduzima pravo ocu na stanovanje s djecom, prijavljuje ga policiji radi emocionalnog zlostavljanja djece, ne suradnje i ometanja sudske odluke te izlazi na sud sa prijedlogom da se djeca izuzmu iz obitelji, smjeste u udomiteljsku obitelj kako bi im se pružila psihološka pomoć i stvorili uvjeti za obnavljanje odnosa sa mnom te kako bih ja eventualno mogla preuzeti skrbništvo nad njima. Poliklinika za Zaštitu djece grada Zagreba to isto potvrđuje navodeći kako otac svojim ponašanjem stvara kod djece negativnu sliku o meni i tu dolazi do otuđenja i to u cijelosti predstavlja elemente emocionalnog Zlostavljanja. Naime, djeca me ne žele vidjeti iako za to nemaju opravdani razlog. Djeca su 13 i 14 godina. Poseban skrbnika djece potvrđuje mišljenje djece ali isto tako očev utjecaj na njih. 

Nakon toga svega sutkinja donosi odluku da se skrbništvo u cijelosti daje ocu sa obaveznom da mi javi ako su djeca u bolnici ili o promjeni škole. Susreti sa djecom mi nisu određeni nego će se održati ako to djeca požele, a ja bih trebala indirektno preko pisama i poklona utjecati na njih. Negativno sto o ocu uopće nije htjela iznositi u presudi smatrajući ih nevažnim( napominjem da je otac psihički bolesnik koji je bio dva puta hospitalizirani i ima dijagnozu) i navodi da je surađivalo sa Centrom što je pravnica iz Centra na svakom ročištu u potpunosti opovrgavala navodeći kako otac apsolutno ne želi prihvatiti ni savjete ni pomoć. 

Moj odvjetnik je poslao žalbu na županijski sud, CZSS isto tako ali to za mene znači čekanje još godinu ili dvije bez mogućnosti da vidim svoju djecu. 

Isti ovakav mail sa opisom situacije sam poslala pravobraniteljici za djecu moleći je da se uključi ali mi ista do sada nije odgovorila. 

Molim vas, postoji li mogućnost da bilo šta još učini. Smatram da su ovakvom presudom zanemarena moja prava i prava moje djece, da je direktno ugroženi njihovo emocionalno i psihičko zdravlje i da posljedice dok traje novi proces mogu biti ne mjerljive. 

Zahvaljujem na svakom odgovoru

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Dok čekate odgovor na žalbu u dogovoru s odvjetnikom možete slati i požurnice sudu za hitno postupanje po žalbi, a iz razloga jer su već sada nastupile posljedice za djecu, a svaki dan te traume su samo još veće.

Također, možete pokušati sa privremenom mjerom do pravomoćnog okončanja postupka, a kojom bi se uredili susreti i viđanja.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Niste me shvatili ili ja nisam dovoljno dobro objasnila. Postupak je gotov, a sutkinja nije uredila viđanja. Ili djecu mogu viđati ako ona to žele. Znači sutkinja je donijela takvu odluku znajući da su djeca pod utjecajem oca, da ih on emocionalno zlostavlja, da je protiv njega podnesena prijava od strane CZSS i isto to potvrđeno od strane Poliklinike. Zapravo mi je oduzela svaku mogućnost da viđam djecu, Centru je nach oduzela svaku daljnju mogućnost djelovanja, a presuda sama, takva kakva je donesena, nema nikakve temelje u zakonu jer ide protiv stručnog mišljenja Centra i Poliklinike. Ali eto, takva je... Sada, osim žalbe i čekanja na ponovljeno suđenje ne mogu ništa i cijelo to vrijeme neću moći vidjeti djecu. Meni je to užasno nepravedno 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija