Jump to content

minim.tehnički uvjeti


avonturier

Preporučene objave

Poštovani,

 

U poostupku sam ishođenja min .tehničkih uvjeta koje moram ishoditi kako bi postavio terasu na otvorenom, koja bi se trebala nalaziti na zemljištu koje je u suvlasništvu svih stanara. U katastru , namjena, dvorište zgrade. Zakon o vlasništvu i drugim stvarnim pravima u čl 41 govori da je za poduzimanje poslova koji premašuju okvir redovitog upravljanja , naročito promjena namjene stvari, potrebna suglasnost svih stanara, suvlasnika. Da li netko zna kako Visoki upravni sud tumači ovaj članak?. Da li se to smatra prenamjenom stvari iako postoji i Pravilnik grada Zagreba od 2015. god koji regulira postavljanje terasa na otvorenom i koji kaže da je za postavljanje iste potreban ugovor s predstavnikom svih suvlasnika ako je taj ugovor do godine dana, a  ako je sklopljen na duže vremensko razdoblje od godine dana tada je potrebno skupiti potpise svih suvlasnika. Gradski ured za gospodarstvo koji je prva instanca u postupku nas odbija kao i Minis. turizma kao drugi stupanj. Pokrenuli smo upravni spor no i tu je odluka bila protiv nas. Da li se isplati žaliti na takvu odluku upravnog suda, Visokom upravnom sudu. Kako lokalna uprava ,konkretno grad Zagreb prenamjenjuje površine koje su u katastru označene kao , npr. parking, šetnica , livada, oranica, javno dobro itd ?.

Napominjem, u odbijenoj tužbi navodi se u obrazloženju, da je zemljište u katastru namjene dvorište zgrade te da bi postavljanje ugostiteljske terase značilo prenamjenu iako se ugovor s predstavnikom stanara sklapa na razdoblje od 6 mjeseci. Iz tog razloga je i moje prethodno pitanje kako lokalna uprava i kojim aktima prenamjenjuje površine kao što su parking , zelena površina -javno dobro u površine na kojima niču ugostiteljske terase?

 

Lijep pozdrav

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija