Jump to content

Savjet vezan za imovinu


hvalanapomoci10

Preporučene objave

Pozdrav, trebao bih savjet. Cura i ja kupujemo nekretninu, trenutno živimo svatko kod svojih roditelja i tako će biti do kupnje nekretnine. Zanima nas na koji način možemo oboje imati jednaka prava na nekretninu (u slučaju da kroz nekoliko godina dođe do problema)? Nekretnina će biti na jednu osobu prepisana, htjeli bi ukoliko je moguće izbjeći da se oboje upisujemo na nekretninu iz razloga što se nadamo da će nam jednoga dana dobro doći da jedno od nas nema 'prvu' nekretninu, isto kao što nebi htjeli biti jedno drugom sudužnici u kreditu da si ne smanjujemo kreditnu sposobnost u slučaju da nam zatreba drugi kredit.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Trenutno jednaka prava mozete samo imati ako zajedno dignete kredit i upisete se svaki na 1/2 nekretnine. Ostalo su sve kombinacije koje, u slucaju da nesto krene krivo, nece funkcionirati i jedna strana nece biti zadovoljna.

Ako se prvo vjencate pa onda ako jedan kupi, drugi ima pravo (nekretnina) i obvezu (kredit) na polovicu.

"Prva" nekretnina je bila bitna prije kad je bilo oslobodenje od poreza, a buduci da toga vise nema, nije bitno... A kredit preko APN-a ako se ne varam jos uvijek mozete dobiti ako kupujete vecu nekretninu jer je trenutna premala, npr. zbog djece.

uređeno: od miroslav6
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija