Jump to content

Status malodobnog djeteta u Hr


Dzeni43

Preporučene objave

Lpozz svima, 

Zanima me moze li mi neko ovdje dati odgovor, ili savjet vezano za moju situaciju...Naime, imam 43 godine, BH sam drzavljanka, i imam malodobnog sina, tacnije 7-ogodisnjaka koji pohadja prvi razred u Bosni, razvedena sam i imam starateljstvo nad djetetom...Dobila sam ponudu da idem raditi u Hrvatsku, tacnije Zagreb, pa je moja nedoumica postoji li nacin da i dijete odmah dodje sa mnom zivjeti, posto nemam nikoga od porodice ko bi mogao brinuti o njemu, nemam ni roditelje ili bilo koga, a on usto jos ide u skolu...da li kao samohrana majka imam neke olaksice da dovedem dijete? Unaprijed sam vam zahvalna ako neko nesto zna i moze dati neki odgovor...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Dijete u pravilu dobije privremeni boravak za spajanje obitelji tek kad je roditelji odobren boravak.A može ionako boraviti do 90 dana u RH.Mislim da u školu ne može u RH ako nema privremeni boravak.Pošto ovo nije svakidašnja situacija trebalo bi kontaktirat policijsku postaju gdje bi se radilo (boravilo) za potpunije informacije (policijski službenik za migracije).

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija