Jump to content

Razvrgnuće suvlasništva!


Sofoklo23

Preporučene objave

Poštovani!

Radi se o imanju od 61866m2 (poljoprivredno i građevinsko) sa useljivom kućom, komunalijama i izvorom vode.

U vlasničkom listu su dvije suvlasnice sa definiranim omjerima u z.k. Tereta, plombi ni zabilježbi nema.

Suvlasnik koji tamo ne živi, niti ima ključ od kuće ima udio 19910m2  te je predložio drugome koji tamo sam živi i uživa ne smetano cijeli posjed otkup svojeg djela, međutim on je odmah ponudio otkup svojeg većeg djela.

Kako ni jedan od suvlasnika nije bio spreman na ponuđeno, pokretač razvrgnuća je predložio sporazumnu prodaju cijelog imanja putem agencije za nekretnine te da se novac podjeli po veličini udjela, ali da se prije toga potpiše i ovjeri čvrsti pravni sporazum.

Suvlasnik koji tamo živi je odbio potpisati predloženi ugovor ali isto tako ne želi dati konkretan prijedlog korekcije ugovora, ako mu nešto ne odgovara.

Zanima me, da li mi netko može pojasniti ŠTO DALJE UČINITI da se suvlasnik koji je pokrenuo priču novčano namiri za svoj udio?????

HVALA, Lp

uređeno: od Gelender
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

O kakvom cvrstom pravnom sporazumu je rijec? Sto brine suvlasnika koji nudi taj sporazum i sto brine drugoga da ga ne zeli potpisati?

Ako su oba suvlasnika za prodaju i podjelu, u kupoprodajnom ugovoru ce svaki prodati svoj dio, svakom ce pripasti njegov dio i tu ne bi trebalo biti nikakvih problema. Ugovor s agencijom takoder mozete ugovoriti zajedno, gdje cete platiti naknadu takoder u istim omjerima.

Konacnu cijenu dogovorite sporazumno, na kraju krajeva, svaki suvlasnik moze s kupcem imati svoj kupoprodajni ugovor i moze prodati svoj dio neovisno o drugome. (Vjerojatno to nitko nece tako odvojeno kupiti, ali moguce je.)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 14 sati , Gelender je napisao:

Zanima me, da li mi netko može pojasniti ŠTO DALJE UČINITI da se suvlasnik koji je pokrenuo priču novčano namiri za svoj udio?????

Ugovor bi bio vid dobrovoljnog razvrgnuća, a ako dogovora kao što kažete nema preostaje sudsko razvrgnuće koje može sniziti moguću vrijednost na dražbi ili jednostavno prodati svoj udio bilo kome, no takovoga kao što je napomenuo Miroslav6 treba naći.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Da, dogovora nema, jer suvlasnik koji tamo živi ignorira i odugovlači na sve moguće načine već jako dugo....zato mu je i ponuđen tzv. "čvrsti" ugovor koji na mnogo načina osigurava obje strane na poštivanje zadanog tj. dogovora....to njemu dakako ne paše pa ne želi potpisati, a ne želi ni predložiti konkretnu izmjenu ugovora......kroz razgovor on je za "sporazum" a kada to treba sprovesti u djelo onda se izmotava.....inače, pokušava se prodavati samo manji suvlasnički dio, međutim za sad još nema transakcije....sad je samo pitanje strpljenja.....HVALA na komentaru :-)))

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija