Jump to content

Obiteljsko nasilje


maramala

Preporučene objave

Poštovanje,

Sud je donio djelomičnu rješenje o nasljeđivanju prema kojem je izvršena raspodjela imovine i kuće ostavitelja na tri korisnika u istom omjeru od 1/3 svakome.

Brat se žalio na sudsko riješenje, žalba je odbijena na drugostupanjskom,županijskom sudu u ZG i potvrđena je prvostupanjska presuda,koja je postala pravomoćna.

Prilikom pokušaja ulaska u kuću, brat fizički ne dozvoljava pristup niti mi daje ključ kako bi mogla konzumirati svoje suvlasništvo. Pozvana je policija koja glumi javnog bilježnika,

uzeli su izjave i otišli, neće uopće reagirati niti podnijeti nikakvu prijavu iako se radi o obiteljskom nasilju. Fizičkog ni verbalnog nasilja nije bilo a njima očito kategorija

psihičkog nasilja prema Obiteljskom zakonu nije poznata. Na koji način ova država štiti mene, svoju građanku od samovolje osobe koja ne priznaje pravomoćnu sudsku odluku i policije koja ne poduzima apsolutno ništa. Preaostaje mi samo da poljubim vrata i plačem pred njima. Ili ga tužim, pored sudske presude i čekam godinama dok on uživa cjelokupnu nekretninu. Sramota,stidim se gdje živim.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 2 sati , maramala je napisao:

samovolje osobe koja ne priznaje pravomoćnu sudsku odluku

Konkretna odluka suda  je deklarativnog karaktera, odnosno ista u sebi ne sadrži izreku kojom se suprotnoj strani nalaže određena činidba. 

 

prije 2 sati , maramala je napisao:

policije koja ne poduzima apsolutno ništa

Ako je brat u posjedu nekretnine, a policijski službenici protiv njegove volje  uvedu vas u suposjed, ovlašten je zahtijevati sudsku zaštitu posjeda, što će reči da su policijski službenici postupili ispravno jer bi u suprotnom prekoračili ovlaštenja. 

 

prije 2 sati , maramala je napisao:

Ili ga tužim, pored sudske presude

Ponavljam, nemate odluku suda podobnu za ovršni postupak uvođenja u suposjed nekretnine. 

 

prije 2 sati , maramala je napisao:

dok on uživa cjelokupnu nekretninu

Pored tužbe sa zahtjevom da vam preda suposjed nekretnine, od istog možete zahtijevati i naknadu za korištenje vašeg suvlasničkog dijela. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Matrix, dobro sam napisala, jadna državo u kojoj živim. Sudska odluka nije deklarativnog karaktera? Čemu onda služi, čemu služi sud i zašto se uopće zamaramo podjelom imovine? Da presudu suda upotrijebim kao toaletni papir? Kako odluke suda mogu slati ljude u zatvor a ne mogu dati pravo vlasniku objekta (1/3 istog) da uđe u njega i da ga koristi? Nitko od policijskih službenika ne traži uvođenje u suposjed ali zar zabrana pristupa posjedu i korištenje istog ne povlači policijsku prijavu protiv onoga tko ne poštiva sudske odluke, zar onemogućavanje pristupa sestri ne predstavlja čin obiteljskog nasilja? Znači jedini način je podizanje tužbe koju će opet rješavati sud i čiju presudu će se tada poštivati i biti će deklaratorna? Nakon 10 godina suđenja i potrošenog brda novca. I tada će se sudska presuda "uvažavati" i vrla policija ili neznam tko će postupati? Dali kao vlasnica 1/3 posjeda imam pravo promijeniti bravu na objektu kako bih ušla u njega, sa time da i njemu dam primjerak ključa, koristeći institut samopomoći?

uređeno: od Spitfire
Izražavanje
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija