Jump to content

Slučajno parkirao na invalidsko mjesto


KrivoParkiran

Preporučene objave

Pozdrav!

Molim pomoć i savjet sa sljedećom situacijom: danas sam išao u centar Zagreba i u jednosmjernoj ulici ne primjetivši parkirao na invalidsko mjesto. Bilo je to jedno od onih mjesta na koje se paralelno parkira u rikverc. Kako je vozilo iza mene bilo parkirano tako da je prilično prešlo na invalidsko mjesto djelomično je zaklonilo invalidski znak pa ga nisam vidio kad sam prolazio pored mjesta. Kad sam se parkirao nisam primjetio znak jer sam išao u rikverc i iz vlastitog auta ga nisam mogao uočiti. Bio je mrak i nisam vidio da je žuto ocrtano (javna rasvjeta je takve boje da se jedva primjeti razlika između žute i bijele linije kad je mrak). 

Dobio sam kaznu od 700 kn od prometnog redarstva Grada Zagreba i 250 kn od pauka koji je izašao na teren. Djelatnici pauka su mi pokazali da sam na invalidskom mjestu, nisam pojma imao zašto su došli.

Imam li kakve mogućnosti da se žalim na kazne i kome? Ima li to uopće smisla? Zaista nisam imao nikakvu namjeru pakirati se na invalidsko mjesto, nikad to ne radim. Da li treba prvo platiti kaznu pa se onda žaliti ili ne platiti već se odmah žaliti?

Unaprijed hvala na savjetima!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Imaš na ovom linku ukratko o prigovorima.

U principu, kod kazni kod kojih je moguće odmah platiti polovicu se ne isplati žaliti, jer i sa smanjenjem i eventualnim troškovima teško da možeš proći bolje od te polovice.

Oslobođen nećeš biti, jer se za prekršaje i kažnjava nehaj (npr. ovo parkiranje iz neznanja).

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija