Jump to content

UTVRDIVANJE VRIJEDNOSTI NEKRETNINE


Rv9

Preporučene objave

Dobar dan svima meni nikad gori nije bio!

Znaci bit cu iskreno 100%!

Otac mi je 2009 god digao kredit(hipotekarni) na 98 000 eura,2012 god taj kredit je otkazan nakon ne placanja!

2019 brat i ja pokrecemo kredit za podmirenje dugovanja ovrhe koja je provedena na kucu(koja nam

je jedina i zivimo u njoj) u katastru je banka upisana kao vlasnik nekretnine i nakon svih pokusaja banka u kojoj smo uzimali kredit nije mogla utvrdit legalitet kuce te smo pokrenuli legalizaciju koja nije jos gotova i naravno neznamo ni kad ce bit i kredit nije dosao do toga da se zatvori! Dobili smo pismo namjere za uplatit odredeni iznos kojeg nismo skupili jer nam kredit nije odobren!

2020 godine za 2.4 je zakazana ocito procjena nekretnine jer jer Sud utvrdio naplatu novcane trazbine ovrhom na nekretnini! Mene zanima sta to znaci i kakav rok imamo?

Naravno da smo u potrazi na sve nacine za platit dug da uopce ne dolazi do procjene jer kad to naprave kuca bi se mogla prodati za neku cjeni i mi bi ostali beskucnici?

Zanima me sta pravno mogu napravit i jel postoji bilo koji nacin odgode dok ne skupimo novce odnosno mozda u nekom vremenu i dode ta legalizacija i podmirimo kredit s kreditom kojeg dizemo u drugoj banci?! Zapravo strah me i zanimaju me sve solucije a jos i k tome,otac je zavrsio u zatvoru i sve poste i cudesa i sama ovrha glasi na njega?!

eto ako neko nesto zna i imao slicnu situaciju Ili cuo od nekoga,svaka pomoc je dobro dosla

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Mislim da nije se zalio tj sigurno nije jer je u zatvoru! A mi za sve ovo nismo nista znali nego smo dosli pred gotov cin s kreditom,otkazom kredita,ovrhom i sad ovim cudom za 2.4 a tocno je zakana procjena nekretnine uz sudjelovanje vjestaka struke i vjestaka gradevisnke struke radi naplate novcane trazbine ovrhom na nekretninu A zadatak je identificirat nekretninu prema katastarskoj oznaci, odnosno izvrsit procjenu vrijednosti nekretnine

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

To onda znači da je rješenje o ovrsi zaprimio i da je isto pravomoćno. Ovo ročište će vjerojatno biti odgođeno zbog ovog virusa koji hara, tako da ćete na ovaj način dobiti nešto na vremenu. Trebali bi pokušati razgovarati sa ovrhovoditeljem tj. njegovim punomoćnikom i vidjeti koliko su spremni na pregovore u smislu da se postupak odgodi do realizacije kredita i podmirenja duga. A onda o tome ovise daljnje radnje.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Banka je poslala pismo namjere proslog tjedna s cifrom koje je treba uplatit do 15.4 i taj iznos iz pisma bi ih zadovoljio i sudu bi poslali brisovnicu i sve sta ide uz to nakon primljene uplate i kuca bi bila spasena! Mi smo sad primoreni naci iznos od 83 000 eura,to je iznos koji traze od nas al ovo rjesenje nas plasi i pokusavamo taj iznos skupit do tog datuma 2.4.2020 jer nakon procjene kuce i sve ostalo,strah nas je da to nebude islo nekim brzim tokom i da ostanemo bez kuce u slucaju da dode do prodaje,jer tesko je nac takav iznos a jedini spas nam je dr kredit kojeg podizemo ja i brat al legalizacija jos nije gotova

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 mjesec kasnije...

Evo mene opet,nakon skoro mj dana! Uplatili smo cifru koju je banka zatrazila i evo nakon 10 god borbe brisovnica je sletila na kucnu adresu,hvala Bogu! Sad idem upis kuce na mene i brata pa me zanima kakva je procedura s tim da ne upisujem novu temu s ovim pitanjem! Samo s tim da je stari u pritvoru a kuca se vodi na njemu pa je pitanje jel mozemo mi ista napravit po tom pitanju! Hvala sta ste tu i da legalizacija je zavrsena i sad je kuca 1/1

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prije 2 minuta, Rv9 je napisao:

Uplatili smo cifru koju je banka zatrazila i evo nakon 10 god borbe brisovnica je sletila na kucnu adresu,hvala Bogu

Super. Čestitam. Ovo je čak i bilo brzo, a pogotovo s obzirom na okolnosti u kojima se nalazimo.

Prije 3 minuta, Rv9 je napisao:

Sad idem upis kuce na mene i brata pa me zanima kakva je procedura s tim

Kuća je u vlasništvu oca, pa me zanima koja bi bila osnova za upis vlasništva na vas i brata?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala!

Osnova svega je da se otac slaze s tim da se kuca(pokrene postuka upisa na mene i brata) i da kuca bude na nama,iz razloga podjele mene i brata i podizanje kredita za obnovu postojuce kuce! Imamo ugovor(izmedu nas,oca brata i mene) di je potpisano da se po placanju hipoteke nad kucom daje pravo upisa,mene odnosno bratu po izvrsenoj uplati! 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ako je taj ugovor darovni ugovor i ako je ovjeren kod javnog biljeznika, onda sa njim pravac u zemljisno-knjizni ured na upis. Buduci da pise da imate pravo upisa tek kad nestane hipoteka nad kucom, pretpostavljam da trebate dokaz za to priloziti pa izvadite ZK izvadak kao dokaz da tereta nema. ZK izvadak mozete kupiti preko interneta (e-gradani) ili dodite s biljegom od 20 kn pa ga izvadite kad ste tamo.

Sve informacije i dokumente potrebne za upis mozete pronaci ovdje.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija