Jump to content

Žalba na presudu prekršajnog suda


Zennurah

Preporučene objave

Pozdrav,

 

zanima me što mogu učiniti po pitanju presude koju sam dobio bez da sam bio obaviješten o ročištu ili bilo kakvom sudskom pozivu.

Dakle sasvim slučajno sam primjetio da mi na računu na banci nedostaje iznos od 4.700kn + 700kn sudskih troškova. Znači izvršena je ovrha bez mog znanja i bez sudskog poziva ili rješenja.

Presuda je donešena 27.02. 2020, a  06.03. mi je oduzet novac sa računa.

Sobzirom da mi je ovo prvi prekršaj ovog tipa i nisam u dobrom financijskom stanju, nezaposlen sam, neman niti osnovno zdravstveno osiguranje trenutno, imao sam usteđevinu na računu koja je trebala poslužili da preživim sezonu pogotovo sobzirom na situaciju sa aktualnim virusom neču biti zaposlen duže vremena, mislin da presuda o najvećem iznosu za prekšaj ovog tipa nije prihvatljiva.

Radi se o tome da sam uhvaćen sa 2 grama marihuane za osobne potrebe. Ima od toga više od godinu dana. Uzevši u obzir da više uopće ne konzumiram marihuanu (mogu i potvrditi davanjem uzorka), niti sam u dobrom financijskom stanju + ovo mi je prvi prekršaj ovog tipa i radi se o jako maloj količini, smatram da ova presuda nije pravedna te želim podnjeti žalbu.

E sada, problem je sta je rok žalbe obično 8 ili 15 dana od dana presude, ali ja nisam dobio nikakav poziv od suda da bih uopće mogao podnjeti žalbu.

Bio bih zahvalan ako itko ima kakav prijedlog ili uputu kako mogu rješiti ovaj problem.

 

Uzeo sam u obzir da su možda dostavili poziv od suda na krivu adresu iako su jako male šanse za to jer prijavljen sam oduvijek na istoj adresi na kojoj sada živim, jedno kraće vrijeme sam bio podstanar (manje od godinu dana).

 

 

Hvala!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Znači po zakonu je prihvatljivo da mi dignu lovu sa kartice bez da išta znam o tome i bez ročišta i sudske obavijesti i na taj način mi oduzmu i mogučnost na žalbu?

Nadao sam se da kad dobijem uvid u njihove spise, da mogu to upotrijebiti kao argument za pokrenit žalbu? Šta god da bio razlog zbog kojeg nisam dobio sudski poziv negdje je zapelo sa njihove strane. Čak san popodne otišao do starog stana u kojem sam bio podstanar da pitam jeli stigla pošta od suda i ništa. Znači nije uopće poslano. 

Zar ne postoji baš ništa šta mogu poduzeti u vezi ovoga? 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 12 sati , Zennurah je napisao:

Dakle sasvim slučajno sam primjetio da mi na računu na banci nedostaje iznos od 4.700kn + 700kn sudskih troškova. 

Presuda je donešena 27.02. 2020, a  06.03. mi je oduzet novac sa računa.

Problemj e sta je rok žalbe obično 8 ili 15 dana od dana presude,

Mnogo čudno.

Em su čudni sudski troškovi em je brzina debelo svjetska tako da ni presuda nije stigla bit pravomoćna.

Nešto nedostaje u priči.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Upravo sam kontaktirao prekršajni sud u splitu. Kažu da su me pokušali kontaktirati više puta za ročište i da nisu uspjeli doći do mene. I tek nakon 5. puta kako nisu mogli doći do mene su donjeli presudu i napravili mi ovrhu na bankovnom računu.

E sad mi tek ništa nije jasno. Doma sam svaki dan kao i moji ukućani, a poštanski sandučić provjeravam doslovno svaki dan. Nešto tu debelo ne štima. Rečeno mi je da pošaljem na mail zahtjev na uvid u spis kako je već i sugerirao drot13 u prijašnjem postu, pa ćemo vidjeti kako dalje.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Jos uvijek čekam odgovor. Poslao sam mail da mi daju uvid u spis, pretpostavljam da to ne ide baš brzo. Sutra ću nazvat i pitat opet da vidim kakva je situacija.

Prije 57 minuta, tonybaraba je napisao:

Zalba mora proci.Niste bili na rocistu a niste ni dobili presudu ali bolje vam je sve zaboraviti.Iz osobnog iskustva.

Jel smim pitat zašto je bolje da zaboravim? Pretpostavljam da me sljedi gnjavaža oko sudskih procesa, al ako postoji ikakva mogučnost da prođe žalba svakako bih se upustio u to pošto neman para, digli su mi ušteđevinu sa kartice i sad moram preživljavat. Posla nemam, otkazano zbog virusa.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija