Jump to content

Turistička agencija i odlazak na mivoranje/porodiljni


DivaAntares

Preporučene objave

Poštovani,

 

s obzirom da ne pronalazim nigdje barem usmjeren odgovor na pitanje obraćam vam se ovdje. Naime suvlasnik sam i jedini zaposleni u funkciji voditelja poslova tur. agencije u tvrtci kojoj je glavna djelatnost turistička agencija. Ista posluje već dvije godine kao takva, te četiri u drugim djelatnostima koje sadrži. Sukladno Zakonu o turizmu, subjekt je isključivo online turistička agencija i kao takva nema poslovnicu. Kao voditelj poslova, zadovoljam sve uvjete propisane od strane zakonodavca. 

Moja dilema nastaje, sukladno zakonu subjekt ima pravo 6mj unutar tri godine uslijed opravdanog izostanka voditelja poslova zaposliti drugu osobu. Međutim, s obzirom da je sada stanje u turizmu takvo kakvo je, mi smo pogođeni jako trenutnom pandemijom, sa velikim gubitcima, no ne želimo istu zatvoriti, ja kao nositelj poslova sam na početku trudnoće. Doktor mi je savjetovao kako bi bilo najbolje da idem na mirovanje trudnoće i sukladno tome nastavak rodiljnog/porodiljnog dopusta. E sada, ukoliko bih isto odradila, a kako sam jedini zaposlen u tur.agenciji i funkciji voditelja poslova to bi značilo da je moj izostanak okvirno 12-18mj. Postoji li način na koji se isto može s obzirom da kao zaposlena na neodređeno imam sva prava pri odlasku na komplikacije tj kasnije na rodiljni/porodiljni dopust. 

Nastavno na situaciju, nismo u dispoziciji sada zapošljavati, a također i kvalificiranih voditelja poslova ima jako malo. Imate li kakavv savjet na koji način i kome se obratiit u nadi da se razriješi ovaj problem. 

 

Hvala unaprijed

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

    No members to show



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija