Jump to content

Kapara


IgorZagreb

Preporučene objave

Poštovani, imam jedno pitanje. S obzirom na KOVID-19 tkz "Korona virus" ostaje otvoren crni scenarij da će doći do velikih inflacija u lijepoj našoj, pa možda čak i do super inflacija. Za one koji ne znaju to znači da će npr. 50.000eur vrijediti 40 pa 30 itd.. Za one koje više zanima neka napišu u tražilice "hiperinflacija", stoga me zanima sljedeće. Imam ponudu za svoju kuću od jedne firme da mi daju kaparu 10% a ostatak novca ugovorom se obvežu isplatiti u roku 90 dana. E sad ja se bojim inflacije odnosno mogućnosti dolaska hiperinflacija što bi značilo da na dan isplate novca za taj novac će se moći kupiti puno manje. Dakle npr. šećer je sad 10 kn, a tad će biti 40 kn. Dakle od 200 000 eur koje ću dobiti vrijedit će npr. 50 000eur u kupovnoj moći.  Kako da se zaštitim od ovog crnog scenarija.

 

Također ovo je apel svima koji su u ovoj situaciji da promisle o ovome, jer ušteđevine u ovom crnom scenariju postat će sitniš...

 

Srdačan pozdrav i svako dobro!

 

Igor

uređeno: od IgorZagreb
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Previše dramite kao prvo. Neće doći do tolike krize i tolike hiperinflacije jer ovo što ste naveli je na razini weimarske Njemačke. Kao ekonomist vam to mogu reć sa sigurnošću.
Drugo klauzula u kojoj piše da će vam isplatiti tu cijenu korigiranu za inflaciju u tom kvartalu u kojem je popisan predugovor.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

, IgorZagreb je napisao:

Dakle od 200 000 eur koje ću dobiti vrijedit će npr. 50 000eur u kupovnoj moći.  Kako da se zaštitim od ovog crnog scenarija.

Inflacija je definicija, da jedna Valuta izgubi vrijednost -u odnosu na druge Valute.
Vi, kad primite 200.000. eura, uvjek če te imati isti iznos -eura, a ako šečer bude 40.kn - vaših 200 tisuča  eura če vrijediti - 6.000.000.kn - a sad vrijede - 1.500.000.kn. - i moči če te kupiti istu količinu - Šečera !
Nemoj te dramatizirati - sve če ovo proči. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija