Jump to content

Ugostitelj zatvaranje i rad na 4h


jurajperak

Preporučene objave

Prije 43 minuta, Borbena7 je napisao:

Pitanje Vam nije baš precizno. Ukoliko pod ˝šalju doma˝ mislite na prestanak radnog odnosa, tada gospođa neće imati pravo na novčanu naknadu, ako se ovdje radi o korištenju prava na rad s polovicom punog radnog vremena radi njege djeteta s težim smetnjama u razvoju.

Tocno 4h radi njege djeteta s poteskocama u razvoju. Radi se o odredbi koju je drzava donijela da se zatvaraju na 30 dana svi ugostiteljski objekti u HR. Radni odnos ce biti aktivan ali tu govorim sada o prestanku rada, radi naloga drzavnog tijela.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Neće joj se obustaviti niti isplata naknade, a po mom mišljenju niti isplaća plaće, zbog primjene čl. 95. st. 3. ZOR, koji kaže da će radnik primati naknadu plaće za vrijeme prekida rada za koji je odgovoran poslodavac ili zbog drugih okolnosti za koje radnik nije odgovoran. Trebala bi primati barem minimalnu plaću, odnosno polovicu minimalne plaće, po mom mišljenju.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

, Borbena7 je napisao:

Za ostvarivanje ovog prava ključno je da je roditelj tj. u ovom slučaju majka da je zaposlena, a unatoč primjeni ove Vladine mjere majka je i dalje zaposlena, odnosno u radnom je odnosu i ima pravo na novčanu naknadu. 

Odluka je da se svi šalju na burzu. Necu komentirati nesavjesno upravljanje firmo ali pitanie ide u smjeru. Dakle radi na 4h i pola placa hzzo radi njege djeteta. Znaci sluzbena su primanja 1650kn plus hzzo 2350kn kolka je naknada s burze 70% zbrijena ta dva iznosa ili 70% samo naknada od poslpdavca?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija