Jump to content

Ugovor o radu


amy1982

Preporučene objave

Bok svima! ; poslodavcu sam prije mjesec dana pismeno dala potpisanu ponudu o sporazumnom otkazu - planirala sam pokrenuti nesto svoje. Međutim, zbog pandemije to vise nece biti moguce te sam poslodavca pismeno obavijestila da povlacim tu ponudu. Poslodavac se nije pismeno ocitovao ni u jednom trenu, a sada mi u rukavicama prijete da se moram drzati te ponude jer i sami su u teskoj financijskoj situaciji.

Zele me se sporazumno rijesiti, a ne zele ici na varijantu poslovno uvjetovanog otkaza jer to njima stvara određene sankcije.

Koliko je jaka moja pozicija, budući da se poslodavac nije niti u jednom trenu pismeno očitovao niti mi dostavio ikakav dokument? Ništa nije potpisano, ako je već ovakva situacija -htio bi da mi se uruči poslovno uvjetovani otkaz.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 18 sati , amy1982 je napisao:

jer to njima stvara određene sankcije.

Slažem se sa svime što je G-man napisao, ponudu bilo čega možete opozvati do prihvata druge strane.

Ali, s obzirom da neprestano čujem kako poslodavci imaju sankcije kad daju poslovno uvjetovani otkaz jer ne smiju šest mjeseci uopće zapošljavati, to nije točno. Citiram:

"5) Poslodavac koji je poslovno uvjetovanim otkazom otkazao radniku, ne smije šest mjeseci od dana dostave odluke o otkazu ugovora o radu radniku, na istim poslovima zaposliti drugog radnika.

(6) Ako u roku iz stavka 5. ovoga članka nastane potreba zapošljavanja zbog obavljanja istih poslova, poslodavac je dužan ponuditi sklapanje ugovora o radu radniku kojem je otkazao iz poslovno uvjetovanih razloga."

Dakle, poslodavci smiju imati potrebu za zapošljavanjem i zapošljavati i prije isteka šest mjeseci, samo moraju prvo ponuditi taj posao ovom radniku, ili pri pisanju odluke o otkazu još ishoditi i izjavu radnika da nije potrebno da mu se nudi sklapanje ugovora o radu ako se pojavi potreba, ili kod novog zapošljavanja drugačije nazvati i opisati to radno mjesto.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija