Jump to content
ivsha

Smetanje posjeda/mirni posjed prava služnosti prolaza i provoza

Preporučene objave

Poštovani,

2018.g. me susjed tužioza smetanje posjeda i smetanje posljednjeg mirnog posjeda prava služnosti prolaza i provoza putem koji je u mom vlasništvu i kao takav je ucrtan u katastru.

Počelo je malo ranije i to 2016.g. kada je susjed sagradio 2 betonska bloka s obje strane širine puta  (u djelu koji ulazi na njegovu parcelu, a put se kreće duž moje parcele), te naslonio željeznu armaturu i zagradio prolaz velikim kamionom s njegove strane međe. Nakon godinu dana ja sam ispred te armaturne mreže(s moje strane) postavio željezni okvir i na njega objesio tendu.

Par dana poslije dobivam tužbu za smetanje posjeda i za smetanje posjeda prava služnosti prolaza i provoza.

Nakon rasprave, uviđaja i ostalih radnji dobivam rješenje u kojem se djelomično prihvaća tužiteljev zahtjev i to u dijelu smetanja posjeda i naloženo mi je da uklonim željezni okvir i tendu  (nalaže se uspostava prijašnjeg stanja).

U istom rješenju odbija se tužiteljev zahtjevda sam ga smetao u njegovom posljednjem mirnom posjedu prava prolaza i provoza putem.

Troškove postupka snosimo oboje,

Moje pitanje za vas je slijedeće:

Mislite li da je potrebno uložiti žalbu na rješenje na dio oko prava prolaza, s obzirom da imam namjeru sudski mu to pravo i zabraniti. I to zbog neizvršavanja prava služnosti unazad 4 godine. 

Napominjem da je u tom dijelu tužiteljev zahtjev odbijen, koliko sam shvatio iz razloga jer to nije predmet spora s obzirom da se spor tiče smetanja posjeda.

E sada da li odmah u žalbi to spominjati ili uopće ne predati žalbu već podići tužbu za ukidanje prava služnosti, jer je vještak u toku procesa utvrdio da doista postoje drugi ucrtani putevi koji mogu poslužiti kao prilaz tužiteljevoj parceli.

Prilažem prvu stranicu rješenja.

Lijepi pozdrav svima

 

 

 

Uređeno od Ruby_Danderfluff
presuda s osobnim podacima

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Poštovani, zbog Vaše i tuđe zaštite privatnosti, maknula sam Vam prvu stranicu rješenja s obzirom da su u njemu vidljivi svi osobni podaci, pa Vas molim da ako ćete ponovno stavljati rješenje, da učinite sve osobne podatke nečitljivima, mada mislim da s obzirom na to da ste jasno opisali u upitu, neće niti biti potrebno ponovno stavljati rješenje.

Osobno Vam načelno mogu reći da se nemate pravni interes žaliti na dio tužbenog zahtjeva koji je odbijen, odnosno koji je dosuđen u Vašu korist, pa bi Vam žalba trebala biti odbačena kao nedopuštena. Mislim da to odgovara na Vašu dilemu.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Hvala vam na odgovoru. Situacija je malo neuobičajena pa je i naše pitanje i bilo takvo.

Odlučili smo pokrenuti tužbu za prestanak prava služnosti prolaza i provoza putem. 

Možete li preporučiti na što da najviše vodimo računa kako nam nebi tužba pala u vodu.

Gospodin kojeg tužimo je u posjedu 5 povezanih nekretnina, a na 3 od istih ima zasebne puteve kojima se i inače služi. Napominjem da su parcele sve povezane.

Hvala unaprijed.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Angažirajte odvjetnika, tužbe vezane uz ograničena stvarna prava na stvarima su rijetke i nekakve velike prakse oko njih nema, pa je dobro da se barem posavjetujete s osobom koja je imala iskustva u stvarnom pravu, moje iskustvo je da svaki grad ima barem jednog odvjetnika koji se specijalizirao za nekretnine i stvarna prava.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

If you have an account Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.
×
×
  • Napravi novi...