Jump to content

NEPLAĆANJE KREDITA


Inficiuntur

Preporučene objave

Imam pitanje u vezi sljedece situacije, naime poznanik je prije 3 godine uzeo kredit 60.000kn, kratko vrijeme je placao obveze po kreditu, a sad vec dvije godine nije placao nista. Kredit je predan na ovrhu ali osoba nema imovinu koju bi banka mogla ovrsiti. Takoder ima ovrhe za neplacena dugovanja prema drugim subjektima te sveukupan dug iznosi blizu 100.000kn. Zanima me sto ce se desiti ako se obveze i dalje nece placati. Unaprijed hvala na odgovorima :)

uređeno: od Inficiuntur
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pokretanjem ovršnih postupaka vjerovnici su prekinuli zastarni rok i sada posjeduju ovršne isprave, a s kojim će se pokušavati naplaćivati preko predmeta i sredstava koji s vremenom budu raspoloživi. U međuvremenu, Vam na te dugove idu kamate i troškovi postupaka koje ovrhovoditelji budu pokretali s ciljem naplate duga.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Toj osobi je, ako i dalje nema imovinu i šansu da će istu u bližoj budućnosti steći, možda opcija da pokrene redovni stečaj potrošača, u kojemu će mu se dodijeliti stečajni povjerenik, te će nakon isteka 5 godina provjere, sve te postojeće obveze biti izbrisane ako u cijelom tom razdoblju provjere bude pošten potrošač.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija