Jump to content

zlouporaba bolovanja


bonitabezbanana

Preporučene objave

Radnik  je dao zahtjev za  sporazumni prekid ugovora  (na neodređeno )23.03.2020, i trebao bi biti na godišnjem odmoru do 31.03.2020. kada bih mu po njegovoj želji zaključila ugovor. No, umjesto da mene nazove on 27.03. šalje na viber  po drugom zaposleniku da me obavjesti o bolovanju, ne bi li me zapravo iskorištavao još jedan mjesec, i to sada kada smo u potpunosti bez posla zbog karantene. Radi se o čovjeku pred mirovinom. Inače ja sam mu kao poslodavac izradila propusnicu da može 31.03. doći po svoju dokumentaciju i da mi vrati ključeve od tvrtke, koje je namjerno "zaboravio" vratiti. Na slici koju je poslao se vidi AO od njegove liječnice, i on uredno puši svoje cigarete i sjedi za stolom. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala, no rekli su mi da je u ovim uvjetima COVID-19 to sad onemogućeno. Čak  sam zvala i inspekciju rada. No, ja sam zaključila Ugovor o radu na osnovu njegovog zahtjeva , 31.03.2020., i napisala otkaz ugovora na radnikov zahtjev bez otkaznog roka. Doznake o bolovanju su stigle nakon tri dana  iza  Odluke o otkazu i potvrda odjave sa mirovinskog. Sad stvarno ne znam što ću , a radnik se ne javlja na telefon.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija