Jump to content

godišnji odmor


ribolovac123

Preporučene objave

Imam nekoliko pitanja vezano za radne odnose.

Poslodavac je zbog odluke Stožera civilne zaštite i COVID 19 privremeno obustavio poslovanje sa 19.3. te uputio usmeno radnike da budu kod kuće. Nakon 8 dana što su kod kuće, elektronskom poštom dostavlja im svoju odluku da koriste godišnji odmor. Poslodavac nema pravilnik o radu. Poslodavac ima namjeru otkazati radnicima ugovor o radu (tako je usmeno najavio). Radnici imaju ugovor na neodređeno.

1. Može li poslodavac dostavljati svoje odluke sa retroaktivnom primjenom odnosno bez da uputi radnika na korištenje godišnjeg 15 dana prije početka korištenja ?

2. Može li poslodavac dostavljati svoje odluke elektronskom poštom, a da su one pravovaljane, odnosno da je tako dostavljena odluka obvezujuća za radnika?

3. S obzirom da sa ožujkom radnik ima pravo samo na 3/12 godišnjeg za 2020. g. može li poslodavac odlukom odrediti da se koristi svih 4 tjedna godišnjeg odmora za 2020?

 

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

1. ne bi trebao moći, možete uputiti zahtjev za zaštitu prava iz radnog odnosa na takvu odluku poslodavca, no protiv takve odluke nemate pravo na sudsku zaštitu, pa zaobilaznim putem odgovor glasi da poslodavac u tom smislu ima mogućnost postupiti kako je postupio, jer nema sankcije za to.

2. s obzirom na situaciju, može, posebno ako ne postoji pravilnik o radu koji bi na drugačiji način regulirao dostavu.

3. može, jer je raspored korištenja godišnjeg odmora u nadležnosti poslodavca.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija