Jump to content

Potres u Zg i predugovor o kupovini nekretnine


toknezev

Preporučene objave

 

Molim vas pomoć po sljedećem pitanju: prije otprilike godinu dana sam potpisao predugovor za kupovinu stana u Zagrebu, koji se tada gradio. Trenutno je gradnja pri kraju.

Obzirom na nedavni potres u Zagrebu, zanima me koja su moja prava u odnosu na potpisani predugovor, a koje su obveze investitora?

Primjerice, imam li pravo na umanjenje predugovorene cijene (jer je upitno jesu li zgrada i stan u 100% novom stanju), imam li pravo dobiti od investitora potvrdu je li zgrada pretrpjela oštećenja, itd.

 

Unaprijed se zahvaljujem i srdačno pozdravljam

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Kako navodite

, toknezev je napisao:

Trenutno je gradnja pri kraju.

nekakova potvrda investitora vam nešto i ne znaći. Jedina potvrda je li se što desilo s građevinom u smislu temeljnih zahtjeva za istu, posebno mehaničke otpornosti i stabilnosti, biti će tehnički pregled pri izdavanju Uporabne dozvole gdje će se i utvrditi postoji li nedostatak zbog kojeg građevina ne ispunjava jedan ili više temeljnih zahtjeva te može li se taj nedostatak otkloniti. Eventualno na osnovu toga bi mogli zahtjevati smanjenje ugovorenog iznosa pa čak i odustati od kupoprodaje ukoliko se poradi tih nedostataka ne može dobiti Uporabna dozvola bez izmjene i/ili dopune građevinske dozvole ili glavnog projekta.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija