Jump to content

Paušalni obrt i rad za US


Norgul

Preporučene objave

Pozdrav,

 

imam otvoren paušalni obrt. Zanima me postoje li posebne regulative za rad za klijenta iz SAD-a?

Vidim da npr. preko LinkedIn-a kod prijava za rad znaju postavljati pitanja tipa "Are you legally authorized to work in the United States?". Odnosi li se to na rad fizički iz SAD-a ili ima veze i za poslovanje iz RH?

 

Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Zbog obrta pretpostavljam da mislite mislite biti zaposleni u obrtu u HR i izdavati racune na svoje usluge koje cete raditi za firme po cijelom svijetu ukljucujuci i SAD, a ne da ce Vas netko zaposliti u svojoj firmi u SAD-u, je li tako?

Iz same konstrukcije recenice i uz pomoc interneta, ustvari pitaju da li imate radnu vizu za zaposljavanje u firmi u SAD-u.

Tako da ako mislite raditi preko svoje firme i izdavati racune, onda pretpostavljam da nema problema nikakvih, jer radna dozvola za B2B sa SAD-om bi cak i za Trumpa bila previse i neznam tko bi ju i na temelju cega trebao izdati.

Ali mi onda na kraju nije jasno kakve tocno poslove trazite preko LinkedIn-a?

uređeno: od miroslav6
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Da, u pravu ste, i dalje mislim raditi iz RH, izdavati račune za obavljene usluge. Obrt mi je i sada sekundarni izvor prihoda. Preko LinkedIna pokušavam doći u kontakt sa firmama kome je potrebna neka vrsta part-time contractinga ili nekakav dugoročniji part-time kako ne bi iznova morao tražiti projekte nakon svakog odrađenog posla, već da to bude malo stabilnije.

Nije li to legitimno? Ima li nekih prepreka s obzirom da me pitate za LinkedIn?

Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prije 37 minuta, Norgul je napisao:

Nije li to legitimno? Ima li nekih prepreka s obzirom da me pitate za LinkedIn?

Ne, ok je to za ostvarivanje kontakta, malo mi je zvucalo kontradiktorno da trazite poslove preko LinkedIn-a (na trazilici poslova), a mislite raditi preko obrta. Nisam na trazilici naisao na poslove koji traze druge firme za usluge, obicno je zaposljavanje u toj firmi pa mi je zato bilo cudno. Postoje li oglasi za B2B poslove i je li tamo isto postavljeno to pitanje?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Tražim tamo s obzirom da se svaki drugi pokušaj traženja freelancing posla bazira na registraciji po freelancing platformama, što ultimativno opet dovodi do per-project-basis situacije koju želim izbjeći. Takvi poslovi (barem u mom slučaju) su znali voditi do nekih dugoročnijih suradnji, ali to nije to što tražim pa sam eto krenuo pokušati na druga vrata. Za B2B nisam na LinkedInu iskreno nikad gledao, ali vrijedi istražiti ako postoji.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija