Jump to content

Maturalac - nepostivanje ugovora


Senada82

Preporučene objave

Molim savjet tj pomoc! U potpunosti sam otplatila maturalno putovanje u Barcelonu. 4500kn plus 390 kn za dodatne sadrzaje. U Uvjetima putovanja navedeno je da se "za sva odustajanja od trenutka sklapanja Ugovora i/ili prve uplate ugovaratelja do najkasnije 60. dana prije početka putovanja organizator putovanja ima pravo zahtijevati naknadu 20% od razlike punog iznosa ugovorne cijene putovanja i stvarno nastalih troškova". Putuje se u kolovozu. Podnesla sam Zahtjev za odustanak od putovanja. Agencija je odgovorila Obracunom. Meni bi vratili 2.058 kn. Ostatak ostaje njima. Moje pitanje je smiju li oni to tako obracunati iako je u ugovoru navedeno da mogu uzeti 20% od 4500kn i da li ja imam pravo odbiti taj obracun i odustati od otkaza putovanja jer me strah da oni ne izvrse isplatu i ostave si cca 2900 kn. I ostali su roditelji zabrinuti. Nakon sto sam se povezala s njima postoji mogucnost kolektivne tuzbe /ukoliko se ne uspijemo dogovoriti s agencijom/. U obracunu su mi oduzeli troskove za: autobus, cestarinu, pdv, posadu, hotelski smjestaj, vodic i ulaznice /za dodatne sadrzaje koji jos sluzbeno od strane skole nisu potvrdeni/, pratnja i gratisi, avio karta, osiguranje. Osiguranje od otkaza pokriva: nesretni slucaj, smrtni slucaj, akutna bolest i elementarna nepogoda. Hvala na svakom odgovoru i pomoci

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 mjesec kasnije...

Ja vjerujem da će se ovo pitanje u dogovoru škola, izabranih agencija i roditelja rješavati skupno, čula sam da su neke agencije nudile odgode putovanja za neko povoljnije vrijeme, pa se čak razgovaralo i o zamjeni inozemnih za neke hrvatske aranžmane. Trebalo bi vidjeti i ugovor koji ste potpisali, ovo sigurno nije 20% kako piše u ugovoru.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija