Jump to content

Auto ostao na parkingu u Veneciji uslijed pandemije koronavirusa


Concorde

Preporučene objave

Lijep pozdrav svima.

Pokušati ću ukratko objasniti situaciju. Dan prije povratnog leta Lanzarote-Venecija, zakazanog na dan 10.03. aviokompanija mi je otkazala isti, zbog restrikcija talijanske vlade u svrhu suzbijanja epidemije koronavirusa. Bila sam primorana letjeti preko Francuske kako bih se vratila u Hrvatsku, a uslijed toga dogodilo se da je moj osobni automobil ostao parkiran na parkiralištu Zračne luke Marco Polo u Veneciji koji je pod naplatom. Ono što me zanima, ima li Parking pravo naplaćivati uslugu parkiranja u periodu nakon otkazanog leta do dana današnjeg, pa čak i do potpunog smirivanja situacije, odnosno dok ne budem mogla otići po auto? Napominjem da sam parking za vrijeme koje sam bila na putovanju - uredno platila online i to nekoliko mjeseci prije, a za novonastalu situaciju nisam odgovorna - let je otkazan direktno kao rezultat restrikcija talijanske vlade, što je i navedeno kao razlog otkazivanja istog.


 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prije 15 minuta, Mila222 je napisao:

Zasto ne kontaktirate zracnu luku u veneciji? Ako ih ne mozete dobiti telefonom, sigurno imaju chat ili mail. Ipak cete imati trag da ste im se obratili. Nadam se da cuvate dokaz o uplati parkinga za vrijeme koje spominjete u postu

Hvala na odgovoru, kontaktirali smo ih no nude samo određeni popust, zanima me imaju li uopće pravo naplaćivati parking u ovom slučaju gdje smo bili prisiljeni auto ostaviti tamo i  vratiti se u matičnu zemlju zaobilazeći pritom Italiju, te smo i dalje u nemogućnosti otići po njega.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 mjesec kasnije...

Po mom osobnom mišljenju, imaju, jer Vi još uvijek koristite njihovu uslugu, a sve ostalo bi bila njihova dobra volja. Pitanje više sile koja Vas onemogućava da ispoštujete uvjete ugovora među vama, također je upitno, jer posljedice raskida ugovora o čuvanju i parkiranju vozila i dalje bi faktično značile da vozilo ostaje kod njih, što znači da oni mogu temeljem pravila o stjecanju bez osnove (Vi koristite njihovo parkirno mjesto, a za što ne postoji pravna osnova, odnosno ugovor) ponovno ostvariti navedenu naknadu. Naravno, sve je ovo prema hrvatskim obveznopravnim propisima, i ostaje pitanje kako je to uređeno prema talijanskim propisima koji uređuju obvezno pravo, te kakvi su opći uvjeti kompanije koja vrši naplatu parkiranja u zračnoj luci.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija