anteivan objavljeno: 6. travanj 2020. objavljeno: 6. travanj 2020. Postovani, imam pitanje vezano za građevinska podrucja nekog grada. Imam parcelu od nekih cca 2000m2 u splitu, u naravi je to maslenik i bio maslenik sve oko njega, medutim kako se gradilo, parcele su postajale zute, dok nije 2009 donesen novi prostorni plan u kojemu je cijeli taj kvart "požutio" osim moje parcele koja je žuta s crvenim kockicama preko nje! Ispred parcele je Škola, i grad na mojoj i susjednoj parceli planira gradit sportsku dvoranu za skolu. Na moj upit u opcini sta da ja sad radim s tom parcelom, dobio sam odgvor, Nista, neka stoji tako dok se grad ne odluci da kupi parcelu i gradi dvoranu. Mislio sam si ok! Bit ce za godinu, dvije, pet. Ali do danas nista, od 2009 do 2020, ni slova. Oko moje zemlje i susjedne, su parcele žute, ljudi rade kuće, zgrade, bilo što. Ja ne mogu nista. Pristupni put imam. Mene interesira dali ja mogu ista napraviti povodom tog što je parcela /žuto crveno kockasta/ i u UPP označena kao javna i društvena namjena. Imam li ja ikakvo pravo tražiti da se ukloni ta oznaka i postane žuto kao sve oko nje u radijusu nekoliko kilometara, imam li ikakve osnove za molit/tražit/tužit grad, jer ovo stoji već više od 10godina. Da me isplate ili da mi daju zamjenu za tu parcelu, ili nešto slično? Hvala Citiraj
Spitfire odgovoreno: 7. travanj 2020. odgovoreno: 7. travanj 2020. prije 12 sati , anteivan je napisao: Imam li ja ikakvo pravo tražiti da se ukloni ta oznaka i postane žuto kao sve oko nje u radijusu nekoliko kilometara, Da, te večina JLS ima na svojim stranicama zahtjev za izradu/izmjenu prostornog plana. prije 12 sati , anteivan je napisao: imam li ikakve osnove za molit/tražit/tužit grad, jer ovo stoji već više od 10godina. Da me isplate ili da mi daju zamjenu za tu parcelu, ili nešto slično? Da, na osnovu Zakona o prostornom uređenju možete za zemljište koje je prostornim planom planirano građenje tj., uređenje površine javne namjene tražiti da se to isto prenese u vlasništvo JLS sa naknadom u visini tržišne vrijednosti prenesene nekretnine. No, za isplatu JLS ima rok od 4 godine od dana prijenosa zemljišta. Sve u svemu, nažalost sukladno trenutnim propisima JLS može i ne mora prihvatiti izmjenu prostornog plana, može i odbiti prijenos zemljišta u vlasništvo JLS, ali ništa vas ne košta pokušati s jednim i drugim jer ovakav stastus quo može trajati godinama. Citiraj
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i kasnije se registrirati. Ako imate korisnički račun na ovom portalu, prijavite se ovdje kako bi objavljivali s tim korisničkim računom.