Jump to content

Žuta zona "pocrvenila"


anteivan

Preporučene objave

Postovani, 

imam pitanje vezano za građevinska podrucja nekog grada. Imam parcelu od nekih cca 2000m2 u splitu, u naravi je to maslenik i bio maslenik sve oko njega, medutim kako se gradilo, parcele su postajale zute, dok nije 2009 donesen novi prostorni plan u kojemu je cijeli taj kvart "požutio" osim moje parcele koja je žuta s crvenim kockicama preko nje! Ispred parcele je Škola, i grad na mojoj i susjednoj parceli planira gradit sportsku dvoranu za skolu. Na moj upit u opcini sta da ja sad radim s tom parcelom, dobio sam odgvor, Nista, neka stoji tako dok se grad ne odluci da kupi parcelu i gradi dvoranu. Mislio sam si ok! Bit ce za godinu, dvije, pet. Ali do danas nista, od 2009 do 2020, ni slova. Oko moje zemlje i susjedne, su parcele žute, ljudi rade kuće, zgrade, bilo što. Ja ne mogu nista. Pristupni put imam. 

Mene interesira dali ja mogu ista napraviti povodom tog što je parcela /žuto crveno kockasta/ i u UPP označena kao javna i društvena namjena. Imam li ja ikakvo pravo tražiti da se ukloni ta oznaka i postane žuto kao sve oko nje u radijusu nekoliko kilometara, imam li ikakve osnove za molit/tražit/tužit grad, jer ovo stoji već više od 10godina. Da me isplate ili da mi daju zamjenu za tu parcelu, ili nešto slično? 

 

Hvala 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 12 sati , anteivan je napisao:

Imam li ja ikakvo pravo tražiti da se ukloni ta oznaka i postane žuto kao sve oko nje u radijusu nekoliko kilometara,

Da, te večina JLS ima na svojim stranicama zahtjev za izradu/izmjenu prostornog plana.

 

prije 12 sati , anteivan je napisao:

imam li ikakve osnove za molit/tražit/tužit grad, jer ovo stoji već više od 10godina. Da me isplate ili da mi daju zamjenu za tu parcelu, ili nešto slično? 

Da, na osnovu Zakona o prostornom uređenju možete za zemljište koje je prostornim planom planirano građenje tj., uređenje površine javne namjene tražiti da se to isto prenese u vlasništvo JLS sa naknadom u visini tržišne vrijednosti prenesene nekretnine. No, za isplatu JLS ima rok od 4 godine od dana prijenosa zemljišta.

Sve u svemu, nažalost sukladno trenutnim propisima JLS može i ne mora prihvatiti izmjenu prostornog plana, može i odbiti prijenos zemljišta u vlasništvo JLS, ali ništa vas ne košta pokušati s jednim i drugim jer ovakav stastus quo može trajati godinama. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija