Jump to content

Cannabis za medicinsku oporabu


Anunaki

Preporučene objave

Postovani, 

Uzrokovano ovom globalnom situacijom, placa mi je osla na minimalac, potres mi je demolirao stan, te sam se vratio na mjesto prebivalista. 

Inace imam dijagnozu 15 diskus hernija, lumboishijalgiju i kronicnu povredu zivcu l5/s1 obostrano. Te uz to jos imam dijagnoze kifoze, skolioze, i Scheurmannove bolesti. 

Zdravstveno stanje mi je naruseno, svi zdravstveni pregledi su mi otkazani zbog korone te ne mogu daljnje pretrage izvrsiti koje su trebale biti odradene u 3. Mjesecu 2020. godine. 

Mjesecni trosak thc i cbd ulja kosta me 300€ na crnom trzistu. Uz minimalac ja ne znam kako da to isfinanciram, jer na lijekove koje mi je doktor prepisivao (tramal, normabel) uzasno reagiram i naprave od mene zombija. 

Krenuo sam koristiti ulje i denzitometrija je pokazala da su se kosti krenule oporavljati. 

Moje pitanje je: samoinivijativno sam se odlucio na sadnju cannabisa za medicinsku uporabu uz svu spremnu medicinsku dokumentaciju. Iskljucivo samo za svoje zdravstvene potrebe za terapiju psihofizickog stanja jer cijena na crnom trzistu ne dozvoljava mi pristup lijeku. 

Kojem odvjetniku se obratiti u slucaju problema sa zakonom i sto mogu ocekivati ? 

Jer vise ne vidim izlaz, iz dana u dan mi je sve gore. 

 

Hvala Vam unaprijed.

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Znam i sam, upoznat sam sa svim i jednostavno ne znam sto bi rekao. 

Lijecnik nakon 2 godine nije utvrdio koju terapiju da mi prepise jer su se izmjenila najmanje 3 doktora, zbog odlaska na specijalizaciju itd itd. 

Zadnji korak je trebao biti da obavim krvne pretrage te da strucni tim neurologa, fizijatra i reumatologa donesu zakljucno misljenje i prepisu adekvatnu terapiju. Ali u 2 godine ako sam posjetio sva 3 navedena specijalista, cak i po nekoliko neurologa i fizijatara, nisu mi prepisali nikakvu adekvatnu terapiju protiv bolova niti protiv propadanja kosti. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Da ali uz to sve imam 15 protruzija diskova i kronicnu povredu vratnu zivca, trne mi ljeva ruka, a kronicna povreda zivca na l5/s1 mi uzrokuje trnjenje obe noge. Scheurmannova bolest poznatija kao kostana smrt, do sada je neistrazena i ne zna se uzrok propadanja kostiju. Uz to imam i dijagnozu osteopenije, i povecan rizik od frakture kraljeska l5 i S1. 

Iskreno ne znam sto bi rekao, bolovi su neizdrzivi i ne bih nikome pizelio da se nade u ovakvoj situaciji. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Bolesti koštanog sustava su vrlo specifične, posebice po tome koji im je uzrok, stoga kiropraktičar za nekoga može biti dobro rješenje, a nekome drugome može još i pogoršati stanje. Uostalom, u ovo vrijeme doći do njega je dosta otežano.

Sve to rečeno, vidjeli ste slučaj gospodina Huanita Luksetića, da nije bilo pomilovanja bivše Predsjednice, on bi završio na izdržavanju kazne zatvora (i moguće tamo i preminuo). Osobno znam i za slučaj čovjeka koji je samo htio pomoći svojoj umirućoj ženi, pa zbog dušebrižnika u susjedstvu završio sa osudom za tri kaznena djela (proizvodnja, aparatura i davanje droge drugome). Srećom pa je državni odvjetnik bio dovoljno senzibilan i mudar da slučaj završi sa nagodbom i uvjetnom osudom, zato se za njega nije čulo u javnosti, jer nije ni došao do javne rasprave pred sudom, sud je samo "amenovao" presudu. Ja sam sugerirao drugačije, jer što će više ovakvih nehumanih i nelogičnih slučajeva biti u javnosti, veći će biti i pritisak na zakonodavca da nešto mijenja, međutim gospodin nije htio vući ime svoje preminule supruge kroz medijsku kaljužu i na tome mu treba skinuti kapu.

Već sam više puta na ovom portalu iznio svoje mišljenje glede apsurda naše legislative glede droga i kako se može izvući zaključak kako naš Kazneni zakon zapravo potiče dilanje, iz razloga što ukoliko posadite jednu jedinu stabljiku za sebe, odgovarate kazneno (čl. 190. st. 1. KZ-a), a ukoliko odete do lokalnog dilera i kupite za sebe (ali ne sad neke ogromne količine) odgovarate prekršajno sukladno Zakonu o suzbijanju zlouporabe droge (čl. 54.). Svatko razuman će, u slučaju izbora između kaznene i prekršajne odgovornosti, izabrati prekršajnu. To bismo trebali promijeniti, ali trenutno to nije nikome visoko na listi prioriteta (i razumljivo je da je tako).

Za slučaj da se odlučite svejedno posaditi, odgovarat ćete za čl. 190. st. 1., ako ćete pritom koristiti i neku posebnu aparaturu za proizvodnju, i stavak 6. istog članka. Ako ćete posaditi mnogo stabljika, onda ćete odgovarati za čl. 190. st. 2. KZ-a (isto kao i gospodin Luksetić). Jasno, sve ovo ukoliko vas otkriju. 

Nitko ovdje vam ne može reći što da činite, jer se radi o vašem životu i vi morate živjeti s tom boli, možemo samo ukazati na trenutnu legislativu i posljedice određenih odluka, no kao netko tko zna jako dobro što je similarna bol, mogu razumjeti svaku odluku koju pojedinac donese. A odluka je samo vaša.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija