Jump to content

HVO gardijska


agnez

Preporučene objave

Molio bih odgovor na pitanje jednog mog prijatelja. Već je dugo umirovljen kao rvi HVO-a i tek prije nekog vremena je vidio da mu u obračunu mirovine nije naveden ni status pripadnika gardijske brigade ni dragovoljca. Ima od našeg mirovinskog obračun 50/50  profesionalna. Može li mi netko izračunati mirovinu za čin pukovnika profesionalnu i to s pripadnošću gard. brigadi HVO ako ima kakve razlike izmedju čina u HVO i HV i bez , da se vidi razlika. Ako treba još detalja molim tko zna izračunati.  Zahvaljujem.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

između djelatnog umirovljenog pripadnika gardijske brigade HV-a i mobiliziranog pripadnika rezervne brigade nema nikakve razlike u mirovini (bitno je samo da je mobiliziran do nekog datuma 91. čime se automatski dobije status dragovoljca) a vjerovatno je tako i u HVO-u

uređeno: od mobiliziranidragovoljacZNG
pravopis
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Radi se o pripadniku gardijske br, umirovljen kao puk. i rvi. Dobio je neke informacije zašto je toliko ispod svoga statusa. Od našeg min. branitelja mu je rečeno da je Bih za njega zatrađila profes. mirovinu i oni pošto surađuju s njima tako i donose rješenja. Imao je kod nas 80% Hrvi, što mu je u Sarajevu skinuto na 40%. To nije vezano za mirovinu, ali mu je invalidnina smanjena 5 puta. Težak prostrijel pluća i prsnog koša i geler koji još stoji pored kralješnice. Ali na komisiji u Sarajevu na njihov upit tko ste , odgovoriti s Hrvatski časnik, nije ni moglo drugačije završiti. Kao da su nas slali u Bg na vještačenja. A neki i jesu tako prošli.  Uglavnom, hvala na odgovoru, :)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija