Jump to content

Sindikat


anton887

Preporučene objave

Ukoliko se ovdje radi o savjetovanju sa sindikatom ( kako mi se čini po vašem opisu ), protivljenje sindikata odnosno sindikalnog povjerenika načelno ne sprječava poslodavca da donese odluku kako je naumio, već je to u pravilu samo procedura koju on mora na propisan način ispoštovati, a onda je odluka opet na njemu, pa ako je ista negativna po vas, onda je na vama da je eventualno pobijate sudskim putem.

No, bez obzira što sindikat ovdje rekao, smatram da se jednostrano smanjivanje plaće bez vašeg pristanka ( bez potpisivanja aneksa ugovora ) ima svakako smatrati nezakonitim, osim ako nije eventualno postignuto kroz izmjenu Pravilnika o radu, i to samo u slučaju ako vam je plaća određena upravo Pravilnikom, a ne ugovorom o radu.
 
Imajte na umu da se ovih dana spominje i hitno donošenje novog "korona zakona" koji bi na štetu radnika mogao uvelike promijeniti ovo što govorim, a posebno se to odnosi na mogućnost jednostranog smanjivanja plaće radniku.
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

, anton887 je napisao:

Molim za savjet. Poslodavac je odlucio smanjiti placu za 15%. U tvrtki imao sindikat i sad se treba s njima savjetovati. Kakva je procedura ako sindikat ne pristane ili neda suglasnost na odluku poslodavca? 

Sve ovisi što piše u vašem kolektivnom ili pravilniku o radu, tj.tko i na koji način određuje visinu plaće.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija