Jump to content

Vrijeme ovjeravanja mjerila brzine


Stari12

Preporučene objave

Pozdrav,

Trazim, ali ne mogu  pronaci informaciju u kojem se vremenu nakon montiranja fiksnih kamera za mjerenje brzine one pustaju u pogon. Procitao sam Pravilnik o mjeriteljskim zahtjevima za mjerila brzine vozila u cest. prometu ali nisam pronasao zeljeno.

Zanima me da li postoji zakon kojem je odredjen probni rad kamera buduci da citam da su razne kamere pustene u probni rad. Ako nije odredjeno zakonom,koliko obicno vremena  treba da se uređaji pocnu mjeriti brzinu nakon sto se montiraju.

Unaprijed zahvaljujem na odgovorima.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ako kamere udovoljavaju mjeriteljskim zahtjevima onda mogu biti puštene u rad i odmah prilikom stavljanja.

trenutak njihova postavljanja nije bitan.

znam da su neke kamere u početku bile u probnom radu (nisu se slale kazne) - ali to je diskrecijska odluka MUP-a. također su poznati i slučajevi nekih vrlo drskih prekršitelja koji su za vrijeme probnog rada kamera namjerno vozili prebrzo, te su dobili kazne.

Kaznu nećete dobiti odmah, prvo će vlasnik vozila dobiti obavijest o počinjenom prekršaju i obrazac za dostavu podataka. Ako se odlučite možete platiti polovicu kazne ako je ona do 2000 kn. Ukoliko se radi o nekom većem prekoračenju obavezno ćete morati napisati tko je vozio auto, i onda će toj osobi doći kazna na adresu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Saznao sam da nisu postavljene kamere vec kucista za kamere, tako da moguce da i nisu bile odmah postavljene kamere. Na podrucuju pol. uprave ima vise kucista nego kamera i mjenjaju se lokacije.  Takodjer su dan nakon toga pol. sluzbenici mjerili brzinu u neposredoj blizini kucista tako da se nadam da nema kamera.

U slucaju da sam snimljen u prekoracenju brzine,koliko okvirno treba vremena da mi stigne obavijest?

 

Zahvaljujem na odgovoru

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

U pravilu bi trebalo biti tako ali ovisi o preopterećenost i pojedine uprave/postaje.

Znam za slučaj iz mog bližeg okruženja gdje je u 12. mjesecu vozilo uslikano u prekoračenju brzine i slika se nalazi u sustavu (osoba je pitala u policiji i pokazali su joj sliku)

Sada iako je sredina 4. mjeseca obavijest još nije stigla iako je prošlo debelo više od 3 mjeseca.

Tako da je pravilo da nema pravila.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pitao sam nekolicinu osoba i jednu koja je pricala sa pol.sluzbenikom i dosao do saznanja da kamere nisu jos u funkciji. Danas sam prolazio i vidio da nisu  spojene na el. mrezu. Smatram da nema potrebe provjeravati u pol. postaji. Iako vjerojatno necu dobiti kaznu, ova situacija me podsjetila da je vazno postivati ogranicenja,kako me iznenadila kamera na stupu,tako me  mogao iznenaditi pjesak na cesti.

Zahvaljujem svima na pomoci i savjetima

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija