Jump to content

Isplaćena manja plaća, nema platne liste


Elendyne

Preporučene objave

Poštovani, u veljači 2020. odradila sam puni fond sati (160h) i još 15 prekovremenih. Međutim, poslodavac mi je isplatio plaću manju od minimalne, pri čemu je napisao da sam radila samo 109 sati. Dotičan podatak pronašla sam u JOPPD obrascu, jer platnu listu nisam dobila, niti očekujem da ću ju dobiti. To mi i nije toliko važno, samo želim ostatak plaće. Moram li poslodavcu sada slati zahtjev za zaštitu prava u kojem potražujem obračun neisplaćene plaće, ili se za taj ostatak novca mogu direktno obratiti sudu, bez ikakve platne liste? Ako je ovo potonje, mogu li s tim malo pričekati ili moram to napraviti u određenom roku (koliko znam, za novčana potraživanja nema roka od 15 dana za prijavu, samo zastara nakon 5 godina)? Puno, puno hvala!

Elen

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Možete ići direktno sudu, jer se radi o novčanom potraživanju iz radnog odnosa, no sugerirao bih vam da to ne radite, već se prvo obratite poslodavcu.

Ako računate da će sud prije to riješiti, iako radni sporovi jesu hitne naravi, u situaciju smo u kojoj jedino kazneno-pravni segment pravosuđa (pritvori, istražni zatvori, izdržavanje kazne zatvora, istrage i sl.) te donekle obiteljski efikasno i ekspeditivno radi, sve drugo, iako zakonski hitne naravi, stavljeno je na svojevrstan stand-by.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Puno hvala na brzom odgovoru, i htjela sam pričekati s reakcijom jer u ovom trenutku ne želim riskirati otkaz (iako znam da bi bio neopravdan i mogla bih ga osporavati). Nadam se da ću dobiti svoje kad se situacija s koronom smiri i firma opet počne zarađivati. Glavno da do daljnjega ne moram brinuti o nikakvim rokovima zbog kojih bih izgubila pravo to potraživati.

 

Elen

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 mjeseci kasnije...

Poštovani, javljam se opet, ovaj put kao bivši radnik dotičnog poslodavca. Radila sam kod njega ukupno dva mjeseca, nakon čega dva i pol nisam radila zbog karantene, ali me isti u tom periodu nije odjavio. Plaću u ta 2,5 mjeseca karantene nisam dobivala, a doprinose će navodno uplatiti "simbolično" (još čekam). Odrađena dva mjeseca obračunata su mi vrlo čudno (primjer gore), i smatram da me debelo zakinuo na plaćama. Zanima me koliko ima smisla pokretati nekakav spor pred sudom? Mogu li tužiti poslodavca da mi je ona 2,5 mjeseca trebao isplaćivati plaću kao da se radi o prekidu rada (jer zahtjev za neplaćeni dopust s moje strane ne postoji, a niti odluka o nekakvoj preraspodjeli ili skraćenju radnog vremena s njegove; godišnjeg odmora koji bih mogla koristiti nisam ni imala)? Koliko bi me koštao takav spor? Je li na meni da dokazujem da sam odradila određen broj sati, ili je tu moja riječ protiv njegove? Mogu li izgubiti takav spor, i kakve su posljedice? Unaprijed hvala i vjerojatno ću imati još pitanja!

Elen

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ja sam se u međuvremenu vidjela s poslodavcem, i rekla da mi nije sve isplatio. Na što je on odgovorio da nije sa mnom bio zadovoljan, i da mi zato nije isplatio sve odrađene sate ("nego samo koliko sam zaslužila"), te da će mi isplatiti još neke simbolične novce i doprinose za period karantene (koji u međuvremenu nisu sjeli). Također mi je tvrdio da sam oštetila firmu na jednom računu (što još trebam provjeriti), te da i zbog toga trebam dobiti manje novaca. Želim usput spomenuti da do danas nisam dobila platne liste, već samo JOPPD obrasce iz kojih je potpuno nejasno kako su plaće obračunate (kad smo kod toga, nisam dobila ni odjavnu dokumentaciju). Za podnošenje pismenog zahtjeva je pretpostavljam ionako prekasno, jer je rok za to 15 dana, jedino ako se to može računati od te konačne isplate za koju ne znam kad će (i hoće li) uopće biti. Za daljnje postupanje mi je stoga jako bitno znati odgovore na gore navedena pitanja - tko treba dokazivati odrađene sate, da li imam pravo potraživati i naknadu plaće za vrijeme karantene (te da li za broj dana GO uzimam i taj period u obzir), koliko bi to koštalo (novaca i vremena) te mogu li takav spor izgubiti i kakve su posljedice? Hvala!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 6 sati , Elendyne je napisao:

tko treba dokazivati odrađene sate

Čl. 135. st. 4. Zakona o radu -

"U slučaju spora u vezi s radnim vremenom, ako poslodavac ne vodi evidenciju iz članka 5. stavka 1. ovoga Zakona na propisani način, teret dokazivanja radnog vremena je na poslodavcu."

prije 6 sati , Elendyne je napisao:

da li imam pravo potraživati i naknadu plaće za vrijeme karantene

Treba vidjeti kako bi se to gledalo obzirom na mogućnost da se to tretira kao bolovanje. Imajte na umu da ovakvu situaciju nemamo izrijekom zakonom reguliranu.

prije 6 sati , Elendyne je napisao:

da li za broj dana GO uzimam i taj period u obzir

Da.

prije 6 sati , Elendyne je napisao:

koliko bi to koštalo (novaca i vremena) te mogu li takav spor izgubiti i kakve su posljedice?

O novcu i vremenu, nezahvalno je pričati i prognozirati posebice u ovo vrijeme. O ishodu također, posebice jer mi ovdje nemamo uvid u sve podatke i dokumentaciju. Bilo bi poželjno angažirati odvjetnika (ako ste član sindikata, možda vam oni mogu pomoći u tome).

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Mislim da moj poslodavac nije vodio evidenciju radnih sati. Ja sa svoje strane imam printscreen popisa računa koje sam izdala dok je dućan radio, ali me muči period prije toga dok sam obavljala administrativne poslove u uredu. Ja jesam tijekom tog perioda radila u određenom programu, ali pristup tom podatku (ako je negdje uopće zabilježen) ima samo poslodavac. A on može tvrditi da nema dokaza da sam u tom periodu radila (iako sam bila prijavljena kao radnik). Moja logika je ta da sam bila prijavljena na puno radno vrijeme, stoga poslodavac mora objasniti sve sate mjesečnog fonda, tj. ako kaže da sam odradila samo 109 od 175 sati, onda mora objasniti gdje sam bila ostatak vremena. Može li on tvrditi da sam sjedila doma?

Sumnjam da se period karantene može tretirati kao bolovanje, jer nisam bila bolesna i ne postoje nikakve doznake u tom periodu. Ali čak i da se tako tretira, opet imam pravo na naknadu plaće.

Dakle, imam pravo na 8 dana godišnjeg, a nisam koristila nijedan, što znači da trebam dobiti naknadu za neiskorišteni GO. Ali tu poslodavac opet može tvrditi da sam taj godišnji koristila u periodu prije otvaranja dućana, ili dok je bio zatvoren zbog karantene. Da li se iz JOPPD obrazaca može vidjeti da mi nije isplaćena cijela plaća, ili godišnji odmor, ili se to može samo iz platnih lista?

Nisam član sindikata. Kako da dođem do odvjetnika?

 

Elendyne

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ukoliko nema evidencije radnog vremena, onda poslodavac mora dokazati radno vrijeme, pri čemu samo njegova riječ neće biti dovoljna.

Ako je donesena odluka o rasporedu korištenja GO-a (što je čista dispozicija poslodavca) za vrijeme karantene, onda ste GO iskoristila, no naravno da ste ostvarila pravo na naknadu plaće za trajanja istog.

prije 5 sati , Elendyne je napisao:

Nisam član sindikata. Kako da dođem do odvjetnika?

Trebala biste se raspitati tko u vašem kraju ima iskustva pretežito u području radnog prava i radnih odnosa, pa dogovoriti sastanak.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija