Jump to content

Prijevoznica vs otpremnica/faktura


AleSlu21

Preporučene objave

Molim vas savjet za slijedeću situaciju. U fazi sam potpisivanja ugovora sa poslovnim partnerom (trgovina)  i sporna stvaka ugovora jest da kupac samo potpisanu otpremnicu/ fakturu priznaje za plaćanje isporučene robe. Problem je što robu šaljem vanjskom dostavom - faktura/ otp je u zapakirana u kutiji sa robom i kupac ne moze potpisati istu jer ne preuzima robu pred dostavljačem. Kupac potpisuje samo prijevoznicu na kojoj je naveden broj fakture/otp. Potpisana prijevoznica se vraća meni kao prodavatelju. 
Pitanje: da li potpisana prijevoznica ima isto značenje kod plaćanja kao i potpisana faktura/otp. Kupac ne želi mijenjati ugovor, ili potpisati aneks ugovora. 

Hvala na odgovoru. 

Lp

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Šaljite mu 2 primjerka Otpremnice, uz napomenu da jedan primjerak vrati poštom - potpisan i ovjeren pečatom - a vi na osnovu vračene ovjerene otpremnice šaljete račun. - ako niste drugačije dogovorili- npr. da uz robu odmah ide i račun.
- Vračena dostavnica je dokaz -da je roba primljena, ali -vračena ovjerena - otpremnica je dokaz da je primljeno ono što je i naručeno .

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija