Jump to content

dopuna zakona


danijel014

Preporučene objave

moli se savjet..dopuna Zakona o provedbi ovrhe na novčanim sredstvima. Naime, nigdje u dopuni se ne spominju poslodavci i kako isti  trebaju postupati glede obustava ovrha , kredita ili izjavlja o pljenidbi....Da li poslodavci i dalje jednako postupaju na načim da uplaćuju za vrijeme pandemije na zaštičeni račun ili neke obustave mogu ići na redoviti račun i ovrhovoditelj neće "pojesti" navedeni iznos kao što je bilo najavljeno,,,

Ako ima tko saznanja ili uputu, bila bih zahvalna.

srdačan pozdrav

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Dopuna zakona se odnosi na ovrhu na novčanim sredstvima koju provodi Fina, i kao takva se ne odnosi na postupanje poslodavca koji je zaprimio zahtjev i ovršnu ispravu temeljem koje se od njega traži provedba ovrhe na plaći. Znači, ovrhu na plaći poslodavac vrši na način da dio plaće koji je izuzet od ovrhe uplaćuje ovršeniku na njegov redovni račun, a zaplijenjeni dio uplaćuje ovrhovoditelju na njegov račun. U slučaju da je poslodavac već ranije bio zaprimio i obavijest od Fine o otvaranju zaštićenog računa nastavit će provoditi ovrhu na plaći, a iznos koji je zaštićen od ovrhe od tog trenutka neće uplaćivati na redovni nego na zaštićeni račun.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija