Jump to content

Zastara potraživanja HEP-a


ivan@riss.biz

Preporučene objave

Za obračunsko razdoblje potrošnje struje od 20.08.2019 do 23.02.2020, izračunata nam je potrošnja od kn 17.812. prosječna potrošnja u zadnjih 13 godina bila nam je oko kn 5.400. Normalno da sam od HEP-a zatražio pojašnjenje, i dobio sam ovaj odgovor: S obzirom da je Vaša potrošnja ujednačena u tjeku zadnjih godina iz energetske kartice u privitku je vidljivo da Vam je u protekla tri obračunska perioda zaračunato relativno malo kWh radi procjena ,a u zadnjem obračunu na temelju valjanog očitanja obračunato Vam je sve što je na brojilu zabilježeno.

Točno je da je polugodišnje rađena procijena potrošnje a poslije polugodišnjeg obračuna, nekad smo trebali doplatiti a nekad smo bili u plusu.

Kod HEP-a mi nemogu objasniti u kojem je periodu od 2013 god. do sada došlo do nepravilnosti a to da je u protekla tri obračunska perioda djelomično bila relativno niska procijena, to je točno, ali smo zato imali doplatu od preko kn 3.000,-

Moje je mišljenje da je HEP radio procijene i očitavanje brojila svakih 6 mjeseci i da mi nemožemo biti jedini odgovorni za tako veliku potrošnju u jednom periodu.

Što mi možete savjetovati?

Lp  Ivan Riss

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija