Jump to content

Razvod braka - ista adresa plus krediti plus još pitanja


pterodaktil

Preporučene objave

Pozdrav svima i hvala unaprijed na savjetima

Dakle, ja sam jedan suprug koji se sad želi rastati i ima pitanja

1. Pitanja oko maloljetnog djeteta su mi dosta jasna, našao sam ih dosta na forumu, vjerojatno će ostati s njom uz dogovorno viđanje, procjenjujem da neće tu raditi probleme. 

2. Imamo stan- oboje suvlasnici pola pola, zajednički kredit (20 godina, otplaćeno 3) ja nositelj, ona sudužnik.  Kako riješiti taj dio? Ona ne bi prodavala stan da otplatimo sve i zatvorimo i krenemo od nule, a neće moći zbog svoje plaće sama plaćati isti u slučaju da prepišem na nju. Jel obavezna plaćati pola pola? Ili svaki mjesec jedno? Hoću je morati tužiti posebno ili koje su mi opcije?

3. Isto pitanje i za nenamjenski kredit (samo sam ja nositelj) ali u braku podignut (adaptacija stana i auto).

4. Jel' uopće sud može dopustiti da ja plaćam dva kredita, alimentaciju i npr. svoje nove podstanarstvo?

5. Jel se moguće razvesti i da ostanemo oboje živjeti u ovom stanu, tehnički, pravno, kojih godinu dana dok se ne snađem? Tj. da li se mora živjeti na nužno različitim adresama nakon rastave?

hvala bok

uređeno: od pterodaktil
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prvo pitanje je, da li se Vi uistinu želite rastaviti. Ukoliko je tako, onda se pristupa rješavanju imovinskih pitanja. Ovdje je uvijek najbolji dogovor tj. sporazum, a ukoliko nema mogućnosti za isti, tada se upušta u sudsko rješavanje spora koje može potrajati i dodatno narušiti financijsku situaciju oba bivša partnera. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...
, pterodaktil je napisao:

Imamo stan- oboje suvlasnici pola pola, zajednički kredit (20 godina, otplaćeno 3) ja nositelj, ona sudužnik.  Kako riješiti taj dio? Ona ne bi prodavala stan da otplatimo sve i zatvorimo i krenemo od nule, a neće moći zbog svoje plaće sama plaćati isti u slučaju da prepišem na nju. Jel obavezna plaćati pola pola? Ili svaki mjesec jedno? Hoću je morati tužiti posebno ili koje su mi opcije?

3. Isto pitanje i za nenamjenski kredit (samo sam ja nositelj) ali u braku podignut (adaptacija stana i auto).

Općenito krediti čine bračnu stečevinu, međutim se banka s tom činjenicom neče puno tegobiti jer je za nju glavni dužnik broj jedan u otplati kredita. 

 

, pterodaktil je napisao:

Jel' uopće sud može dopustiti da ja plaćam dva kredita, alimentaciju i npr. svoje nove podstanarstvo?

U postupku razvoda, odnosno diobi imovine, sud neće obvezati ni jedno od vas dvoje da vraća kredit, več jednostavno utvrditi između ostalog da i krediti čine bračnu stečevinu. Međutim kao što je več rečeno da ovako utvrđenje ne obvezuje banku. 

 

, pterodaktil je napisao:

Jel se moguće razvesti i da ostanemo oboje živjeti u ovom stanu, tehnički, pravno, kojih godinu dana dok se ne snađem? Tj. da li se mora živjeti na nužno različitim adresama nakon rastave?

Možete se razvesti i živjeti u istom stanu do kraja života, vaša osobna stvar. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija