Jump to content

Geodetski elaborat za evidentiranje stvarnog položaja pojedinačnih već evidentiranih kat.čestica


DannyDeSpeedo

Preporučene objave

Poštovani,

zaprimio sam od jedne geodetske firme obavijest o pozivu na potpisivanje  izvješća o naslovljenom geodetskom elaboratu. Ono što me zanima, a na što ne mogu pronaći odgovor gotovo nigdje na internetu jest, da li moj potpis predstavlja suglasnost na izvedeni elaborat njegova naručitelja ili samo činjenicu da sam obavijest zaprimio te da mi je omogućen uvid u elaborat.? Jednako tako me buni postupak povodom elaborata, koliko sam shvatio, javnopravno tijelo (područni ured za katastar?) donosi rješenje na temelju elaborata, a ja na takvo rješenje imam pravo na pravni lijek? Ukoliko bi mi netko mogao pomoći u par rečenica,bio bih Vam iznimno zahvalan.

P.s. Radi se o jednom vrtu sa pet drugih suvlasnika,mi smo susjedna nekretnina u odnosu na naručitelja geodetskog elaborata. Nije mi od velikog značaja taj vrt, nisam ga u životu koristio, ali unatoč tome bih volio imati barem neki uvid u proceduru. Unaprijed se zahvaljujem na pruženoj pomoći.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • DannyDeSpeedo je promijenio naziv u Geodetski elaborat za evidentiranje stvarnog položaja pojedinačnih već evidentiranih kat.čestica
, DannyDeSpeedo je napisao:

da li moj potpis predstavlja suglasnost na izvedeni elaborat njegova naručitelja ili samo činjenicu da sam obavijest zaprimio te da mi je omogućen uvid u elaborat.?

Kako je ovo vrst elaborata koji se izrađuje kada se međe i druge granice kat. čestice mogu smatrati nepromijenjenima te pod uvjetom da nisu sporne, izvješće o utvrđivanju međa sadrži potpise i nositelja prava na susjednim česticama čime potvrđuju da su im podaci izrađenog elaborata predočeni, što je u biti davanje suglasnosti na predočeni elaborat.

, DannyDeSpeedo je napisao:

javnopravno tijelo (područni ured za katastar?) donosi rješenje na temelju elaborata, a ja na takvo rješenje imam pravo na pravni lijek?

Kako je to upravni postupak, na isti se ima pravo žalbe.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija