Jump to content

Pravo prolaza


hitechservis

Preporučene objave

Pozdrav i molim savjet...

Naslijedili smo nekretninu tj vise njih ali cine kao jednu cijelinu tj sve su jedna uz drugu....

Na ulazu u moju k.č je kapija koja je sluzila nekad davno za nas i za susjeda tj. Tuda smo ulazili i susjed i mi sa blagom...njemu od te kapije treba 10m do njegove parcele a meni treba preko njegove parcele do jedne od mojih tri....i sada nasi stari su se dogovorili kojih vise nema:neka ova kapija ovdje (koja je na mojoj cestici)bude zajednicka da ulazimo skupa,a ti ces meni dati prolaz preko tvoga kao ja tebi preko moga i da mogu staviti ja kapiju kuda cu ja ulaziti u moju parcelu....i tako je to islo dok je bilo zivotinja e sada nakon 30g druga kapija tj moje vise nema i sujsjed je stavio zicu na mjestu bivse kapije...punac lud pokida.zice...i naravno svada...

E sada u selu nema.vise zivih svjedoka da je tako bilo a i jedino smo mi i isli tuda.....i susjed ne priznaje vise da je bio nekad tu portun...i u raspravi ja mu kazem gle ti ulazis preko moga do svoga i ako nedas da ja ulazim preko tvoga do moga ja cu zakljucati prvu kapiju...i naravno on ce meni pokidati lokot i tako u krug....te naravno on svojata prvu kapiju i tvrdi da se tu uvijek islo i da tu svi idu...a ako tko ide,ide jedino on i ja ili koji lovac....

Imam li ja pravo zakljucati kapiju ili je ukloniti i premjestiti drugdje recimo ,jer mi je potpuno svejedno gdje ce biti da budem iskren.iako mi nije to cilj ali eto sta je tu je???

Ujedno mislim da.i on ima mogucnost dolaska na svoju parcelu drugim putem tipa 15m dalje samo treba napraviti ulaz... kao i ja vjerojatno 50m dalje preko svih svojih parcela....tako da.mi nije jasno cemu tjerati inat ali eto oni tvrde tuda se uvijek islo a ovdje nije bilo nikakvog ulaza!!!?? 

Dali imam pravo zakljuvati taj prvi portun koji je na mome ?

Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

    No members to show



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija