antony100 objavljeno: 24. travanj 2020. Dijeli objavljeno: 24. travanj 2020. 2012 godine prilikom potpisa jednog ugovora kod javnog biljeznika mi je podmetnut anexs ugovora koji ja nikad nisam vidio ni potpisao. Anex je uveden u knjige kod javnog biljeznika kojim on potvrdjuje da sam ja to potpisao. Kada mi je predocen taj anex nekoliko godina kasnije u sudskom sporu ,ja pravim vjestacenje potpisa kod ovlastenog sudskog vjestaka gdje je nepobitno utvrdjeno da ja nisam potpisao taj dokument i ja sam podignuo krivicnu prijavu DORH-U 2019 protiv javnog biljeznika zbog falcificiranja . Posto je proslo dosta vremena zanima me kakvi su rokovi zastare u slucaju kaznene odgovornosti jel se bojim da DORH moju kaznenu prijavu ne odbaci upravo zbog zastare. Ako bi se to desilo da li mogu podici gradjansku parnicu i da li su tu rokovi drugaciji Ukratko molim da mi se odgovori o rokovima zastare Hvala Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
G-man odgovoreno: 27. travanj 2020. Dijeli odgovoreno: 27. travanj 2020. Za spomenuti slučaj, rokovi određeni za zastaru kaznenog progona iznosili bi najmanje 10 godina (moguće i više, ovisno o konačnoj kvalifikaciji). Kao oštećenik, imate pravo uvida u spis (nakon ispunjenja određenih pretpostavaka), a načelan rok DORH-a za rješavanje predmeta jeste 6 mjeseci od upisivanja kaznene prijave u upisnik istih. Što se parnice tiče, na što točno mislite - trpite li kakvu štetu tim aneksom? Da li vas je netko pozvao na ispunjenje obveze određene tim aneksom? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
antony100 odgovoreno: 28. travanj 2020. Autor Dijeli odgovoreno: 28. travanj 2020. da pretrpio sam ogromnu stetu posto mi je na nekretnini prebaceno vlasnistvo i ne mogu nista da nacinim sa njom vec godinama Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
G-man odgovoreno: 28. travanj 2020. Dijeli odgovoreno: 28. travanj 2020. Naravno da biste u tom slučaju mogli potraživati i naknadu štete, no za takvu vrstu parnice bilo bi bolje kada bi postojala pravomoćna osuđujuća presuda kaznenog suda, a u ovom slučaju, obzirom na protek vremena, ona će biti i nužna (jer zastarni rok za naknadu štete propisan Zakonom o obveznim odnosima iznosi 3 godine od saznanja za štetu i štetnika, a 5 godina od počinjene štete). Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.