Jump to content

za mrlju


anonimno

Preporučene objave

to uopće nije točno,nakon časnog otpusta iz HV u roku 30 dana isplaćuje se otpremnina od nekih 9 tisuća kuna i onda čekaš poziv u tvrtkovu gdje ti oni određuju privremenu mirovinu i tek tada dobijaš neke novce oko pola mirovine do konačnog rješenja.od otpremnine iz HV do privremenog rješenja dragi moj moraš iizdržati sa te tri prosječne plaće

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

e sad na kraju ne znaš ništa, evo kakva je situacija kod mene.

ja sam bio na mupovoj komisiji i proglašen sam nesposobnim za policajca. nakon toga dobio sam rješenje da u mup-u zadržavam plaću i sva ostala prava zaposlenika do konačnog rješenja o mirovini.

vjerovatno je situacija ista kao i kod tebe tako da češ do rješenja o mirovini zadržavati plaću. od tvrtkove do mirovine može potrajati.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

To Vam je kod svakog različito. Kod nas u MUP-u imamo Zakon o policiji koji nam omogućuje da zadržavamo plaću po čl.97 čak 3 godine nakon MUP-ove prvostupanjske komisije dok ne ostvarimo svoja prava koja nam odgovaraju. Oni koji u međuvremenu ne ostvare mirovinu kao hrvatski branitelji mogu otići u prijevremenu invalidsku i tu opet mirovina bude bolja nego ona sa 30 god. staža (koju većina koristi) ukoliko se radi o ozljedi na radu ili ranjavanju ili pogoršanju zdravstvenog stanja uslijed obavljanja službe.

 

Nakon otpremnine (10 000) kuna + novac koji dobijemo za odoru koju nismo uzeli, uglavnom odmah odlazimo u mirovinu i to je to, iako poznajem i neke "sretnike" koji su prije otišli u mirovinu ali primali su akontaciju iliti naknadu i po 6 mjeseci u iznosu 1600-1900 kuna. Kod HV-a je kod svakog različita situacija pa tako neki odu odmah, a neki čekaju. U pravilu ne bi to veselje trebalo trajati duže od 3 mjeseca sa akontacijom 1600-1900 kuna.

 

:-)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Može li mi tko reči koliko se otprilike čeka od MUP-ove komisije koja te proglasi nesposobnim za policajca ( a zbog posljedica rata ) pa do trentka kada te vještak pozove na mirovinsko ?

 

Koliko se otprilike čeka na poziv na mirovinsko, pa od tada do rješenja za mirovinu ?

 

Recimo ovi iz kadrovske PU pošalju dokumentaciju na mirovinsko u 12 mj. i kada bi se mogao nadati pozivu vještaka iz mirovinskog ? Te koliko se onda još čeka nakon vještačenja rješenje o mirovini. ( Područje Zagreba )

 

Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

sa rokovima bi bilo kalkuliranje jer zavisi od grada i županije a evo kako je to išlo kod mene.

šarengradska 14.09.2006, 12.11.2006. rješenje o zadržavanju plaće i 23.11.2006. vještak u mirovinskom.

za datum mirovine teško je reći jer zavisi od vještaka da li te šalje u tvrtkovu ili ne.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija