Jump to content

Uplata novca


Frida79

Preporučene objave

Pozdrav! Dobila sam presudu Opceg kaznenog suda,godinu dana uvjetno i placanje sudskih troškova,te naknadu štete. Sudski troškovi su 700kn i to sam uplatila na racun drzavnog proracuna. Moje pitanje je na koji racun uplacujem 1500kn oštecenoj? Da li na isti racun kao i sudske troškove? Jer samo taj broj racuna imam u presudi.. Unaprijed hvala na odgovoru

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ne, naknadu štete plaćate osobi koju ste oštetili kaznenim djelom, radi se o tzv. imovinsko-pravnom zahtjevu.

Ukoliko ne raspolažete brojem računa oštećene osobe, onda vam sugeriram da zatražite sud dopisom da vam pribavi taj podatak. Moguće je isto tražiti od oštećene osobe, ali nažalost, tu se u praksi znaju izroditi daljnji problemi, jer vrlo često dođe do sukoba, pa je onda bolja opcija (zato i sugestija u tom smjeru) da to tražite sud.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ispričavam se ako sam dosadna,al nemam bas iskustva s ovim pa samo da provjerim.. Znaci ako ne uplatim te novce "oštecenoj" da li time kršim uvjetnu kaznu i mogu li u zatvor?  U presudi piše osuđuje se na kaznu zatvora 6mj,te se izrice uvjetna osuda koja nece biti izvršena ukoliko optužena u roku od 1 godine ne pocini novo kazneno djelo. Znaci zanima me ako ne uplatim novce da li mogu u zatvor? Troškove suda sam vec uplatila,a ovo ne zelim jer smatram da nisam kriva..

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prije 41 minuta, Frida79 je napisao:

Troškove suda sam vec uplatila,a ovo ne zelim jer smatram da nisam kriva..

Ne možete tako selektivno prihvaćati dijelove presude. Presuda je pravomoćna i mora se izvršiti u cijelosti, nema odabira.

Što se upita glede zatvora tiče, ukoliko vraćanje novca nije postavljeno kao tzv. dvostruki uvjet kod uvjetne osude (to bi glasilo u izreci iza ove vaše jedne godine "te pod daljnjim uvjetom da oštećenoj u roku XY dana naknadi štetu u iznosu XY kn") onda za neplaćanje nije moguće opozvati uvjetnu osudu (nema zatvora). Međutim, oštećena će moći ići u ovrhu spomenute presude, što će prouzročiti dodatne troškove ovršnog postupka, a koji će 100% biti kontra vas pa se zapitajte o isplativosti inaćenja.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija