Jump to content

Primjer ishodjenja alimentacije punoljetnog djeteta


rujan2011

Preporučene objave

Postovani! Otac ne skrbi za punoljetnog sina u redovitom skolovanju vec 2 godine, sluzbeno je razveden od majke od 06.03.2020...papiri za razvod predani 16.01.2020. Molim za pomoc kako treba izgledati pisana tuzba za alimentaciju ili privremena mjera za placanje kako bi ishodio alimentaciju sudskim putem ili putem ovrhe jer otac redovito radi i ima pristojna primanja. Kada je sin to pokusao predati na sudu gdja.tamo je rekla da nije dobro napisano..to je bilo prije pandemije. Da li sud sada radi takve stvari zbog covida 19 i kako to ubrzati i mogu li se ushoditi zaostaci i od kada jer je uskoro 05.2020. Unaprijed zahvaljujem

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Trebat će Vam stručna pomoć za pokretanje sudskog postupka, bilo samo za tužbu ili za tužbu s privremenom mjerom. Također će Vam trebati i zastupanje u sudskom postupku. Ukoliko su Vam problem novčana sredstva za zastupanje, tada imate pravo tražiti besplatnu pravu pomoć. Ukoliko imate sredstva za podmirivanje ovih troškova, tada ih u ovoj početnoj fazi sami snosite, ali ih po okončanju sudskog postupka imate pravo naplatiti od tuženika jednako kao i dosuđene iznose na ime obveze za uzdržavanje. Uzmite u obzir da se sa tužbom samo pokreće sudski postupak, ali da nakon toga slijede ročišta, podnesci, žalbe i slično, te da je stručna pomoć neophodna.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija