Jump to content

Otkaz ugovora o radu koji nije niti postojao


zoranikus

Preporučene objave

Dakle radili smo bez potpisanog ugovora o radu samo na osnovu obečanja da se on priprema i u dobroj vjeri završili na radu u inozemstvu kako je bilo i prtethodno dogovoreno. Plaća je bila pristojna ali ugovor od nas nekoliko nikad nitko nije dobio niti potpisao. Zatim se ubrzo (poslije 4 mjeseca), firma seli iz inozemstva u hrvatsku, otvara podružnicu, smanjuje 2,5 puta primanja na što mi negodujemo i tražimo svoj prvotni ugovor o radu. Umjesto njega, dobijem otkaz "ugovora o radu" koji je usmeni i bez obrazloženja. Prijavljujem cijeli događaj inspekciji rada, tražim pismeno "zaštitu svojih prava" kod poslodavca ali bez odgovora. Ne preostaje mi drugo nego uzeti odvjetnika i tužiti poslodavca. Na sudu gubim parnicu u oba stupnja jer moje kolege svjedoče da su "imali ugovor o radu" cijelo vrijeme i da ne znaju kako ga ja nisam dobila. Sutkinja objašnjava da sam ga vjerovatno i ja dobila "ali sam ga negdje zagubila"??!!

Razočarana sudskim postupcima i lažnim svjedočenjima kolega (zbog straha da ne izgube posao), obraćam se Vrhovnom sudu i čekam odluku. Dođe mi da sve pikanterije iz ove ružne priče dostavim novinarima kako bi šira javnost bila upoznata sa donošenjem odluka sudova temeljem lažnih izjava i bez ikakvih dokaza i to u oba stupnja.

Molim Vas za savijet što dalje činiti?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

U ovom trenutku nema druge doli čekati odluku VSRH-a po reviziji. Ne znam što bih drugo napisao.

Ako aludirate na nekakve kaznene prijave protiv kolega za davanje lažnog iskaza ili slično, tu bih vam sugerirao da to ne radite, jer šanse za dokazivanjem su teoretske, prema vašem opisu predmeta.

Što se medija tiče, imajte na umu kako se takvim postupkom izlažete mogućnosti da poslodavac tuži vas za naknadu štete, koju će sasvim sigurno i dobiti ukoliko VSRH svojom revizijskom odlukom ne vrati sve na početak, pa konačni ishod radnog spora bude u vašu korist.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Da, potpuno ste u pravu...iscrpljeni smo nakaznim sudskim postupkom, nedostatkom dokaza (potpisan ugovor o radu), lažnim svjedočenjem "kolega" i nevjerojatnim ishodom u oba stupnja suđenja.

Zaista nam puno znači odluka VSRH-a kako bismo svi zajedno dobili cjelovit uvid u funkcioniranje našeg pravosuđa...

Ovoga trenutka ne znamo ishod postupka do odluke VSRH-a.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija