Jump to content

Profesionalna invalidska mirovina


Dinko73

Preporučene objave

Imam 46 godina i desetak godina primam najnižu braniteljsku mirovinu zbog profesionalne nesposobnosti u iznosu od 2754kn. 30.06.2019. sam dobio staatus 20% RVI privremeno i na osnovu toga primam 114,75kn invalidnine. Sad imam ponudu za zaposlenje kao voditelj depoa  u GLS i ponuđena mi je plaća 6000kn neto. Prije par mjeseci sam trebao ići raditi u Njemačku ali sam odustao zbog novonastale situacije sa pandemijom .Pravnica u HZMO mi je rekla da će mi u slučaju zaposlenja skinuti oko 1700kn od mirovine i da ću primati oko 1000 kn dok sam u radnom odnosu. Zanima me koja vrsta prijave bi bila najpogodnija za mene, dali na 4 sata pa da dio primanja dobijam na ruke ili na 8 sati i da primanja u cijelosti primam na račun? I ako netko zna koliki bi bili doprinosi na tu plaću za grad Vinkovci i koliko bi iznosio porez i prirez? Unaprijed hvala na odgovorima!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

, Dinko73 je napisao:

 Zanima me koja vrsta prijave bi bila najpogodnija za mene, dali na 4 sata pa da dio primanja dobijam na ruke ili na 8 sati i da primanja u cijelosti primam na račun? I ako netko zna koliki bi bili doprinosi na tu plaću za grad Vinkovci i koliko bi iznosio porez i prirez? Unaprijed hvala na odgovorima!

Upitno je da li firma želi/može plaćati "na ruke".Firma može (ako želi malo muljat) platit redovno 4 sata a za ostala 4 sata "dobiješ neoporezive" nagrade za uspješnost u radu,prijevoz,topli obrok (tako meni "plaćaju").Ako ćeš raditi 8 sati doprinose plaća poslodavac a ti plaćaš porez i prirez (24+13%).Staviš u poreznoj olakšicu na plaću (4000 ako nemaš nikog drugog na sebe) pa bi porez plaćao 480 kn i prireza 63 kn.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

, prof je napisao:

Poštovani sivko,

Dinko je napisao da je dogovorena cijena rada za 8. sati 6.000 kn neto.

Računao sam da je neto (6000) samo odbitak za mirovinsko od bruto 1.

prije 23 sati , Dinko73 je napisao:

Dogovoreno je 6000 neto. Ali mislim da će porez gazdi biti manji zbog invalidnosti. Za 20% rvi je dodatnih 1000 kn neoporezivo, znači ukupno 5000. Jedino ne znam da li to uzimaju u obzir jer je invalidnost privremena. Ali to bi trebao biti gazdin problem.

Evo i drugog povoljnijeg izračuna (bez olakšica za djecu i uzdržavane članove) https://www.moj-posao.net/Kalkulator-Placa/?salary=6000&location=245&children=0&supporting=0&disabilityCoeff=0.4&type=n2g

Ako je dogovoreno 6000 (neto nakon poreza i prireza) onda je pitanje bilo nepotrebno.Ja bi ipak točno pitao poslodavca na što je točno mislio jer ima svega i svačega (tumačenja).

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija