Jump to content

Pravomocna gradevinska dozvola


blipilipi22

Preporučene objave

Postovani,

 

imam jedno pitanje,dobio sam  gradevinsku dozvolu koja je poslana u Ministarstvo graditeljstva kako bi postala pravomocna.

Odgovor sam cekao  90 -et dana da bi na zalost poslali da je negativno rijesena  za mene radi problema kojeg me  terete: "PARKING i ZEMLJISTE"  Imam sve uvijete koje  mi  naglasavaju kao problem da nedobijem gradevinsku dozvolu koja bi trebala  postati  pravomocna dozvola.

Da bi situacija bila jos jasnija URBANIZAM mi je naglasijo da imam visak KOEFICIJENATA  od mog projekta, ne vidim nikakav promlem ovdje.

MOLIO bih da mi date neke smjernice za ovaj problem.

Lp.

uređeno: od blipilipi22
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Zahvaljuljem se na vašem mišljenju.

Bi li mogao početi izgradnju bez razlike na trenutno stanje, stvarno ne želim čekati da se završi sudski proces jer već 18 godina čekam građevisku dozvolu zbog stalnih pritužbi od strane susjeda . Sad kad sam napokon dobio građevisku dozvolu  susjed mi se ponovno umješao  i odlučio poslati moj  predmet na ŽALBENI POTUPAK i nažalost rješenje je došlo NEGATIVNO.

Lp.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

, blipilipi22 je napisao:

Bi li mogao početi izgradnju bez razlike na trenutno stanje...odlučio poslati moj  predmet na ŽALBENI POTUPAK i nažalost rješenje je došlo NEGATIVNO.

U vašem slučaju nažalost ne. Naime Zakon o gradnji predviđa mogućnost da investitor osim po pravomoćnosti građevinske dozvole može na vlastitu odgovornost i rizik pristupiti gradnji na osnovu izvršne građevinske dozvole. Međutim kako je izdavanje građevinske dozvole upravni postupak na koji se odnosi Zakon o općem upravnom postupku, izvršna građevinska dozvola u vašem slučaju bi bila da je drugostupanjsko tijelo (MGiPU) potvrdilo građevinsku dozvolu a susjed pokrenuo upravni spor. U tome slučaju ne bi bila pravomoćna ali bi bila izvršna.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija