blipilipi22 objavljeno: 28. travanj 2020. objavljeno: 28. travanj 2020. (uređeno) Postovani, imam jedno pitanje,dobio sam gradevinsku dozvolu koja je poslana u Ministarstvo graditeljstva kako bi postala pravomocna. Odgovor sam cekao 90 -et dana da bi na zalost poslali da je negativno rijesena za mene radi problema kojeg me terete: "PARKING i ZEMLJISTE" Imam sve uvijete koje mi naglasavaju kao problem da nedobijem gradevinsku dozvolu koja bi trebala postati pravomocna dozvola. Da bi situacija bila jos jasnija URBANIZAM mi je naglasijo da imam visak KOEFICIJENATA od mog projekta, ne vidim nikakav promlem ovdje. MOLIO bih da mi date neke smjernice za ovaj problem. Lp. uređeno: 28. travanj 2020. od blipilipi22 Citiraj
Spitfire odgovoreno: 28. travanj 2020. odgovoreno: 28. travanj 2020. prije 3 sati , blipilipi22 je napisao: Imam sve uvijete Ako imate, nama druge nego s tim argumentima iskoristiti navedeni pravni lijek. Citiraj
blipilipi22 odgovoreno: 29. travanj 2020. Autor odgovoreno: 29. travanj 2020. Zahvaljuljem se na vašem mišljenju. Bi li mogao početi izgradnju bez razlike na trenutno stanje, stvarno ne želim čekati da se završi sudski proces jer već 18 godina čekam građevisku dozvolu zbog stalnih pritužbi od strane susjeda . Sad kad sam napokon dobio građevisku dozvolu susjed mi se ponovno umješao i odlučio poslati moj predmet na ŽALBENI POTUPAK i nažalost rješenje je došlo NEGATIVNO. Lp. Citiraj
Spitfire odgovoreno: 1. svibanj 2020. odgovoreno: 1. svibanj 2020. , blipilipi22 je napisao: Bi li mogao početi izgradnju bez razlike na trenutno stanje...odlučio poslati moj predmet na ŽALBENI POTUPAK i nažalost rješenje je došlo NEGATIVNO. U vašem slučaju nažalost ne. Naime Zakon o gradnji predviđa mogućnost da investitor osim po pravomoćnosti građevinske dozvole može na vlastitu odgovornost i rizik pristupiti gradnji na osnovu izvršne građevinske dozvole. Međutim kako je izdavanje građevinske dozvole upravni postupak na koji se odnosi Zakon o općem upravnom postupku, izvršna građevinska dozvola u vašem slučaju bi bila da je drugostupanjsko tijelo (MGiPU) potvrdilo građevinsku dozvolu a susjed pokrenuo upravni spor. U tome slučaju ne bi bila pravomoćna ali bi bila izvršna. prof 1 Citiraj
blipilipi22 odgovoreno: 5. svibanj 2020. Autor odgovoreno: 5. svibanj 2020. Zahvaljuljem na vašem odgovoru . Citiraj
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i kasnije se registrirati. Ako imate korisnički račun na ovom portalu, prijavite se ovdje kako bi objavljivali s tim korisničkim računom.