Jump to content
cyber

Hepove instalacije opasne po život provedene preko sredine privatne parcele

Preporučene objave

Poštovani,
Hep ove instalacije prelaze preko sredine parcele koja je u mojem vlasništvu. Tražio sam izmještanje postojećih instalacija službeno od HEP a.
Instalacije su dijelom omotane oko vodovoda i kanalizacije a dijelom prolaze površinom zemlje kako se i vidi i ispod kotača mojeg automobila.
Opasne su po život i imovinu.
Postavljene su kradomice i bez moje suglasnosti. Nakon što sam tražio od HEP a da se ponaša po pravilu struke i da izmjesti tuđe instalacije da mogu normalno napraviti parking za svoj auto evo da vam priložim njihov službeni odgovor njihovog lokalnog djelatnika. Što bi vi predložili ?

 

HEPinstalacijeOpasnePoŽivot.jpg

Snimka zaslona (181).png

IMG_20200422_150630.jpg

Uređeno od cyber

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama
, cyber je napisao:

Postavljene su kradomice i bez moje suglasnosti

Koliko se vidi iz odgovora HEP-a da je to urađeno 1984-e godine, glede čega ostaje nejasno da se ranije niste usprotivili. 

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Samo da napomenem da se ovdje ne radi o poštenom posjedu jer je HEP taj posjed stekao na nepošen način za vrijeme komunističkog režima prijetnjom i zastrašivanjem ljudi, te se ljudi uopće nisu smjeli suprotstaviti kad bi se kroz njihovu zemlju postavljale instalacije. Na taj način su mnoge nekretnine obezvriđene, tako da čak ni na svojoj livadi nenožeš zasaditi visoke voćke, a da ti ih ovi iz hepa ne posjeku! Bili su čak toliko ba hati i bezobazni da su stupove stavljali na sredinu uske parcele od nekoliko metara umjesto na među!! Ovdje poštenog posjeda nema jer je stečen POTAJNO i pod PRISILOM!!!

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama
prije 23 sati , ivistipe je napisao:

Samo da napomenem da se ovdje ne radi o poštenom posjedu

Poštenje posjeda se pretpostavlja, a tko tvrdi suprotno dužan je to i dokazati. 

 

prije 23 sati , ivistipe je napisao:

jer je stečen POTAJNO i pod PRISILOM!!!

Posjed koji je pribavljen silom, potajno ili prijevarom, ili zlouporabom povjerenja, postaje miran kad osobi od koje je tako pribavljen prestane njezino pravo da štiti svoj posjed koji joj je tako oduzet.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Da ta parcela je moje vlasništvo i posjed i ta instalacija je opasna po život i prolazi tamo gdje zakonski nije dozvoljeno.

Postoje pravila uređenja instalacija kod postavljanja bilo kakvih instalacija a ne samo onih opasnih po život. Ako je drugačije nema uporabne dozvole.


Zašto HEP ne izmjesti instalaciju nego je ostavlja takvu kakva je opasnu po život a upozoreni su na to ranije  ?

U to vrijeme je ovo mjesto bilo zatvorena vojna baza; pljačkali su, proganjali i ubijali hrvatske obitelji bez ikakvih posljedica, radili su što su htjeli ali sada je to hrvatska država koju smo mi stvorili.

Dakle što bi vi preporučili ?

Uređeno od cyber

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Ukoliko je kabel izašao iz zemlje (a prema ovoj slici to bi bilo tako), onda se pozovite na odredbu čl. 181. st. 1. i 3. Zakona o vlasništvu i dr. stvarnim pravima te zatražite da se kabel postavi na propisan način poštućujući sve sigurnosne mjere. Ukoliko je moguće, onda možete tražiti i tzv. prelaganje služnosti iz čl. 179. citiranog zakona, dakle postavljanje kabela nekom drugom trasom (zbog izgradnje parkirnog mjesta), međutim te troškove biste vi bili dužni pokriti.

Obratite se dopisom HEP-ovoj središnjici u ZG te nadležnoj Ispostavi (kojoj slobodno u dopisu dadete do znanja da je dopis poslan i u ZG).

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

If you have an account Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.
×
×
  • Napravi novi...